Keskin ve Yusufeli'de seçimi AK Parti kazandı

Kırkkale'nin Keskin ve Artvin'in Yusufeli ilçelerinde yenilenen seçimleri AK Parti kazandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırıkkale'nin Keskin ve Artvin'in Yusufeli ilçelerinde yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimlerini AK Parti'nin adayları kazandı.

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimini, 620 oy farkla AK Parti adayı Dede Yıldırım kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Dede Yıldırım 2 bin 426, İYİ Parti adayı Necati Alsancak 2 bin 162 ve MHP adayı Mustafa Alp Sülsipiroğlu 627 oy aldı.

'İNŞALLAH İSTANBUL'U DA ALACAĞIZ'

Keskin'de resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından AK Partililer, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, burada yaptığı konuşmada, çok mutlu olduklarını söyledi.

Dağdelen, "Allah'a şükür seçimi aldık. Bize oy verenlerin de vermeyenlerin de hizmetkarıyız. Bu başarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısıdır. Keskinli vatandaşlarımızın zatıaline olan sevgisi, muhabbeti ve tezahürüdür bu başarı. AK Parti'nin başarısıdır. Bugün Keskin seçimini aldık, inşallah Allah nasip ederse 23 Haziran'da da İstanbul'u alacağız" dedi.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen

ERKAN: YUSUFELİLİLER ŞAKA YAPTI, CHP GERÇEK SANDI

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yenilenen belediye başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre, 2 bin 446 oy alan Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Eyüp Aytekin kazandı. Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Barış Demirci 2 bin 79, Saadet Partisi'nin adayı Mustafa Aksoy ise 19 oy aldı.

Parti binası önünde açıklama yapan AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, "Hak yerini buldu, emanet ehlinde kaldı" dedi.

"Yusufeli'nin AK Parti'nin bayrağını Türkiye'de daima en yüksekte taşımış bir ilçe olduğunu" söyleyen Balta, "31 Mart'ta Yusufelililer şaka yaptı, CHP'liler de bunu gerçek zannetti. AK Parti seçimleri almış bulunmaktadır. Ben sonuçların ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Seçimi kazanan Eyüp Aytekin "Hakikaten uzun bir seçim süreci geçirdik. Vatandaşlarımız ilçesinin geleceğine sahip çıktı. Özellikle Cumhur İttifakı'yla birlikte 2 Haziran sürecine gitmemiz yeni bir sinerji katmış oldu. Ben bu vesileyle emeği geçen bütün hemşehrilerime, Cumhur İttifakı'nın iki değerli teşkilatına çok çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Honaz Belediyesi seçimini CHP kazandıHonaz Belediyesi seçimini CHP kazandı

NE OLMUŞTU? 

Keskin'de 31 Mart günü yapılan seçimde İYİ Parti adayı Necati Alsancak bin 806, AK Parti adayı Dede Yıldırım bin 799 oy almıştı.

AK Parti adayı Yıldırım'ın, oyların yeniden sayılması talebiyle itiraz ettiği ilçe seçim kurulu, itirazı reddederek tutanaklardaki hatayı düzeltmişti. Yıldırım'ın oyu bin 800 olmuş ve fark 6'ya düşmüştü.

Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle il seçim Kuruluna yapılan itirazın da kabul edilmemesi üzerine AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurmuştu. İtirazı görüşen YSK, kısıtlı seçmenin oy kullandığını ve bunun sonucu etkilediği gerekçesiyle seçimi iptal etmişti.

Yusufeli'de 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde 3 oy farkla AK Parti'nin adayı Eyüp Aytekin kazanmış, CHP'nin adayı Barış Demirci ise seçimi ikinci sırada tamamlamıştı. CHP'nin seçim sonuçlarına itirazını görüşen YSK, ilçede 2 kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek aradaki farkın 1'e inmesi nedeniyle seçimlerin iptaline karar vermişti. (AA)

Kesmetepe beldesinde seçimi DSP kazandıKesmetepe beldesinde seçimi DSP kazandı

Keskin seçiminde refakatçi gerilimiKeskin seçiminde refakatçi gerilimi

Keskin’de ‘Cumhur’un seçim yarışı: Hep bana dersen ittifak olmazKeskin’de ‘Cumhur’un seçim yarışı: Hep bana dersen ittifak olmaz