HDP'li vekillerden Meclis Başkanlığı önünde eylem

HDP'li 32 milletvekili, açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için TBMM kapısında oturma eylemi yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP milletvekilleri TBMM 1 No'lu kapı önünde açlık grevleri ile ilgili oturma eylemi yapıyor. Saat 14.15-18.00 arasında sürecek olan eylemi 32 milletvekili başlattı. HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan da eyleme bir süre katıldı.

KURTULAN: ÖLÜMLER OLMASIN DEMEMİZE RAĞMEN 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Oturma eyleminde konuşan HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "Sürekli dikkat çekmeye çalıştığımız ama Meclis'in bir türlü gündemine koyamadığımız önemli bir durumu tekrar gündeme getirmek için oturma eylemindeyiz" dedi.

"Şu anda 98 cezaevinde 3 bin kişinin açlık grevi devam ediyor" diyen Kurtulan, "Buna çok fazla dikkat çekmemize, ölümler olmasın cezaevlerinden tabutlar çıkmasın dememize rağmen, birisi yurt dışında olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti, cezaevlerinden 7 tabut çıktı" ifadelerini kullandı.

Fatma Kurtulan, "Meclis Başkanı ile bir görüşmeniz, randevunuz oldu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şu anda yok. Meclis Başkanına zaten çok çağrımız oldu. Genel Kurulun açık olduğu zamanlarda seçim takvimi başlamadan önce son güne kadar buna ilişkin çağrı yapan konuşmalar oldu. Bütün vekillerimiz yaptığı bütün çalışmalarda öncelikle buna dikkat çeken eylemler yaptılar. Zaten herkes haberdardır kimseye yeniden bir şey duyurma gereği yok, bir an öce herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor."

LEYLA GÜVEN'İN EYLEMİ 174'ÜNCÜ GÜNÜNDE

Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklu bulunduğu cezaevinde başlayıp, tahliye edilmesi sonrası sürdürdüğü açlık grevi eylemi 174’üncü gününde devam ediyor. Güven’in ardından cezaevindeki tutukluların yanı sıra yine HDP milletvekilleri Tayip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ partilerinin Diyarbakır İl Örgütü’nde açlık grevi eylemine başladı.

4 FARKLI CEZAEVİNDEN 15 İSİM

Leyla Güven ve HDP’li 3 vekil ile birlikte cezaevlerinde binlerce tutuklunun yer aldığı açlık grevi devam ederken, PKK ve PAJK’lı 15 hükümlünün de bugün eylemi "ölüm orucu"na çevirdiklerini açıkladı. (DUVAR)