HDP: Ölümleri durdurmak için harekete geçin

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Leyla Güven'in açlık grevinin 147. gününde açıklama yaptı. 6 kişinin tecride karşı yaşamına son verdiğini belirten Tosun, "Ölümleri durdurmak için harekete geçme zamanıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Milletvekili Leyla Güven'in PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı başlattığı açlık grevi 147. gününe ulaştı. HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun çocukları açlık grevinde olan ailelerle birlikte HDP Diyarbakır İl Binası'nda basın açıklaması yaptı.

Seçim gündeminin geride kaldığını belirten Tosun "Seçim gündemi bizler için geride kalmıştır ve şu andan itibaren gündemimiz tecrit, açlık grevleri ve direniştir. Ölümleri durdurmak için harekete geçme zamanıdır. Bu kapsamda, hükümeti acilen açlık grevi direnişçilerinin meşru ve hukuki talebi olan İmralı Cezaevi’nin üzerindeki tecridin kaldırılması için görev almaya çağırıyoruz. Aksi takdirde, yaşanacak her ölümün sorumlusu bu iktidar olacaktır" dedi.

Cezaevlerinde 6 kişinin tecride karşı yaşamına son verdiğini belirten Tosun, "31 Mart Yerel Seçimleri'ni geride bıraktık. Bugün direnişinin 147’nci gününde olan Leyla Güven ve zindanlarda direnen binlerce siyasi tutsak ile açlık grevleri devam ediyor. Bu grevler devam ederken aynı anda cezaevlerinden cenazeler geliyor. Son 15 günlük süre içerisinde cezaevlerinden 6 cenaze çıktı. 6 tutsak tecridi kırmak için yaşamlarına son verdi." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)