MHP, Iğdır'daki seçim sonucuna itiraz edecek

MHP Iğdır Belediye Başkan Adayı İsa Yaşar Tezel, seçim sonucuna itiraz edeceklerini açıkladı. Tezel, "Cumhur İttifakı Iğdır'da bir siyasi suikast ve komploya kurban gitmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Iğdır Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 50,07 oy oranıyla HDP adayları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik kazandı. AK Parti ve İYİ Parti'nin destek verdiği MHP adayı İsa Yaşar Tezel ise yüzde 46,70'le ikinci oldu.

Partisinin il teşkilatı binasında, bugün basın toplantısı düzenleyen İsa Yaşar Tezel, Iğdır'da seçime şaibe karıştırıldığını savundu ve MHP olarak itirazda bulunacaklarını açıkladı.

Tezel, "Cumhur İttifakı Iğdır'da bir siyasi suikast ve komploya kurban gitmiştir. Bu komplonun sahibi şer odaklarının tek bir emeli vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletini, Sayın Cumhurbaşkanı'nı ve tüm vatansever milli güçleri bilindik bir metotla mağlup etmektir. Yani alçak FETÖ terör örgütü, etnik bölücü PKK terör örgütü ve yandaşlarının iş birliği neticesinde şu anda yüzde yüz şaibeli olan bir seçim sonucunu yarattılar" diye konuştu.

'BİR EVDE 88 KİŞİ VAR'

Sonuca itiraz edeceklerini aktaran Tezel, "Bizler şahsım ve teşkilat olarak tüm itirazlarımızı delilleriyle birlikte il seçim kuruluna sunacağız. Gasp edilen, çalınan hakkımızı tekrar elde etmek için her türlü hukuki mücadelemizi yürüteceğimizi sizlerin vasıtasıyla tüm Türkiye'ye ve değerli Iğdır halkına buradan ifade ve ilan ediyorum. Elimde şu anda bir sandık numarası var, bir hane, bir adres var ve içerisinde 88 kişi var. Bir evde 88 kişi nasıl ikamet edebilir" ifadelerini kullandı. (IĞDIR/AA)

Iğdır Belediyesi seçim sonuçlarıIğdır Belediyesi seçim sonuçları