İBB'den 'teşekkürler' afişleri!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri sabah erken saatlerde kentteki tüm bilboardlara, üzerinde Binali Yıldırım ve Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu "Gönül belediyeciliği kazandı, teşekkürler İstanbul" yazılı afişler astı. Seçimi kendisinin kazandığını belirten Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu "Şu anda yetkisiz durumdaki büyükşehir yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi. İmamoğlu'nun tepkisi üzerine afişler kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 milyonun üzerindeki seçmeniyle gözlerin çevrildiği İstanbul'da seçim heyecanı sabah saatlerine kadar sürdü. Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu, sık aralıklarla açıklama yaparak seçimi kazandığını ilan ederken, Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım ise gece 24.00'de 'kendisine görev verdiği için' İstanbullulara teşekkür etti, ancak ilerleyen saatlerde kameraların karşısına geçmedi.

Ancak henüz gün ışımadan sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent genelindeki bilboardlara, üzerinde Binali Yıldırım ve Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu "Gönül belediyeciliği kazandı, teşekkürler İstanbul" yazılı afişler yapıştırdı. Köprü ve kavşaklara da aynı afişin pankartlarını astı.

İBB yöneticilerinin talimatıyla yapılan afişleme çalışmasına tepki gösteren İmamoğlu "Ne yazık ki İstanbul’un sokaklarına caddelerine ‘Teşekkürler İstanbul, Gönül Belediyeciliği Kazandı’ gibi afişler asılmış durumda. Şuanda yetkisiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyasi manipülasyona dahil olmuştur. Büyükşehirdeki amirler, emekçileri kötü niyetlerine alet etmektedir. Ben bu talimatı veren kim veya kimler ise onlar hakkında suç duyurusu bulunacağım. Yapılanları kınıyorum” dedi.

İmamoğlu saat 10.00 civarında yaptığı son açıklamada o afiş ve pankartların kaldırıldığını duyurdu.

(HABER MERKEZİ)