31 Mart’ta 'Milliyetçi Alışveriş' satış yapamadı

MHP Genel Merkezi’nde 31 Mart yerel seçim sonuçları AK Parti’den alınan iller üzerinden değerlendirilirken parti önündeki seyyar satıcı kutlama bekliyordu. “Milliyetçi Alışveriş” ismiyle seyyar tezgah açan Bülent Satıcı, “Piyasalar durgun olduğu için pek satış yapamadım” dedi. Dışarıda gündem böyleydi, Genel Merkezde ise keyifler yerindeydi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'nde 31 Mart yerel seçimi sonuçları açıklanırken, Cumhur İttifakı’nın ortağı AK Parti’den alınan 7 il konuşuluyordu. Amasya, Çankırı, Erzincan, Kastamonu, Kütahya, Bayburt, Karaman AK Parti’den MHP’ye geçti.

Sonuçlar açıklanmadan önce seçim havasının yaşanmadığı Genel Merkez’de AK Parti’den alınan iller ve parti için sembolik önemi olan Bilecik Söğüt Belediyesi ve Kars Sarıkamış Belediyesi’nin de kazanılmasıyla moraller yükseldi.

31 Mart yerel seçimi sonuçlarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında güçlendirdiği dile getirildi.

‘MİLLİYETÇİ ALIŞVERİŞ’İN DERDİ PİYASALARIN DURGUNLUĞU

Genel Merkez içinde seçim sonuçları takip edilirken dışarıda satış yapmaya çalışan seyyar satıcı, seçim sonuçlarının açıklanmasını ve ardından yapılacak olası kutlamayı bekliyordu. “Milliyetçi Alışveriş” ismiyle seyyar tezgah açan Bülent Vural, MHP’nin her etkinliğine gittiğini ve "Üç Hilal" amblemli ürünlerle Türk bayrağı ve Göktürk bayrağı sattığını söyledi.

Bu seçimlerde satış yapamadığını aktaran Vural, “Daha önce partide çalışıyordum. 15 yıldır da seyyar satıcılık yapıyorum. Bu seçimlerde piyasalar durgun olduğu için pek satış yapamadım. Ancak 3-5 bir şey cebimize kaldı” dedi.