Mehmet Özhaseki: Makam araçlarını satışa çıkaracağım

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, seçimi kazanırsa belediyenin makam araçlarını satacağını söyledi. Özhaseki, "Belediye başkanı olduğum dönemde 100 küsür makam aracı vardı. Tüm itirazlara rağmen hepsini satışa çıkardım. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de aynısını yapacağım" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, AŞTİ esnafı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Burada yaptığı konuşmadan AŞTİ'nin taşınacağı iddiasına yanıt veren Mehmet Özhaseki, "AŞTİ'nin yerinin değiştirilmesi mümkün değil ve yerinde kalacak" ifadesini kullandı.

AŞTİ'deki sorunların giderileceğini vaat eden Özhaseki, "Zaman içinde bina yıpranır, ısıtma sistemlerinde sorun olur. Bu durumda yenilenme olabilir. Bunlar için gereken yapılır. Burada ısıtma ve soğutmaya harcanan para büyük. Bunu da elden geçirip rahat hale getireceğiz ancak AŞTİ'nin yeri değişmeyecek. Bu, akla uygun değil" diye konuştu.

'ESTETİĞİ BİLMEYEN BİRİNİN BAŞKAN OLDUĞU YER YAŞAMAK İSTEMEM'

Özhaseki, AŞTİ esnafını ziyaretinin ardından Ankara Eczacı Odası'ndaki programa katıldı.

Necip Fazıl Kısakürek'in "Kör bir şoförün kullandığı otobüste bulunmak mı, bedii idrakten mahrum bir belediye reisinin yönettiği şehirde yaşamak mı daha tehlikelidir.' diye sorsanız, 'İkincisi daha tehlikelidir.' derim." sözlerini hatırlatan Özhaseki, "Mimari ve estetiği bilmeyen birisinin başkan olduğu bir şehirde yaşamak istemem" dedi.

Seçildiği takdirde tüm makam araçlarını satışa çıkaracağını ve kaldıracağını belirten Mehmet Özhaseki, şunları söyledi:

"Belediye başkanı olduğum dönemde 100 küsür makam aracı vardı. İlk geldiğimde 'Bunları satacağım' dedim. İlk tepki belediyenin müdürleri, başkan yardımcılarından geldi. Tüm itirazlara rağmen hepsini satışa çıkardım. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de makam araçları var, aynısını yapacağım, satışa çıkaracağım."

'ZABITALARIN MÜZİK YAPAN GENÇLERİ TOPLAMASINA ANLAM VEREMİYORUM'

"Belediye başkanları sadece şehrin altyapısını değil, sosyal dokusunu da değiştirirler" diyen Özhaseki, "Parklarda kendi halinde amatör müzik yapan gençlerin zabıtalar tarafından toplanmasına anlam veremiyorum. Bizim gençlerin müzik yapmasına öncülük etmemiz lazım" şeklinde konuştu. (ANKARA/AA)