Çavuşoğlu: İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Birliği yetkilileriyle düzenlediği basın toplantısında Yeni Zelanda'daki cami katliamında iki Türkiye vatandaşının yaralandığını, fakat hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Ortaklık Konseyi kapsamında açıklamalarda bulundu.  Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan ve en az 49 kişinin öldüğü silahlı saldırılarda iki Türkiye vatandaşının yaralandığını söyleyen Çavuşoğlu  "Saldırıdan basın yayın organları ve siyasetçiler de sorumludur. Avrupa ülkelerinden Müslümanlar'a ve dinimize karşı nefret dilini ifade özgürlüğü ve demokrasi olarak nitelendirmemeleri ve önlem almaları gerektiğini hatırlatmak isterim" dedi.

AP'nin Türkiye raporunu kabul edilmesini de eleştiren Çavuşoğlu, "AP'nin sağduyulu bir karar aldığını söylememiz mümkün değil ama ilk defa kabul edilemez rapor aleyhinde oy verenlerin sayısının arttığını görmek de, AP'de de sağduyulu siyasetçi sayısının arttığının göstergesidir" açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırıYeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı