Erdoğan: Sesiniz az geldi, yoksa farklı bir şey mi düşünüyorsunuz?

Ankara'da bugün 6 ilçedeki açılış ve mitinglere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pursaklar'da yaptığı konuşmada 8 Mart günü İstanbul'da yapılan kutlamalarla ilgili açıklamalarını yeniledi. Daha sonra Gölbaşı'nda konuşan Erdoğan, "Bu kardeşiniz 4 buçuk yıl daha Türkiye'de cumhurbaşkanı mı?" dedi. "Evet" seslerinin ardından Erdoğan, "Sesiniz az geldi, yoksa farklı bir şey mi düşünüyorsunuz?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yaptığı konuşmada, "31 Mart Seçimleri çok önemli. Pursaklar'dan bu seçimde de rekor bekliyorum. Bu seçimlerde Pursaklar'dan özellikle ezan düşmanlarına sandıkta esaslı bir ders vermelerini bekliyorum. Ezanımızı hazmedemeyenler, bayrağımızı yakanlar CHP ile elele. Dörtlü çete CHP, HDP, sözde İYİ Parti bir de Saadetçik. Hepsi beraberler. Bunlara dersinizi sandıkta verin" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

BİRİLERİ EZANI ISLIKLAR DA... CHP bayrağı ile HDP paçavrası yan yana. Bu seçim onun için beka seçimidir. Ezanımıza hor bakanlar. Bayrağımızı yakanlar bunlar kimle elele. CHP ile elele. Şu anda Bay Kemal bunlarla elele mi? Sandığa beraber gidiyorlar. Bay Mansur bunlarla beraber mi? Dörtlü çete; CHP, HDP, sözde İYİ Parti bir de Saadetçik çıktı. Bunlara hep beraber dersini sandıkta verin. Ülkemizi birileri ezanı ıslıklar da İsrail durur mu. Onlar da Mescid-i Aksa'yı postallarıyla kirletmeye cüret ettiler. İsrail'in başındaki soyguncu, bu adam oradan Türkiye'de gazeteciler cezaevinde oradan bize ders vermesin diyor. Ey Netanyahu kendine gel. Sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden zalimsin.

.

TALİMATI VERDİM: Sen kadınlara hücrelere mahkum eden bir zalimsin. Sen bizim oradaki mabedimize polislerin askerlerin postallarıyla giriyor. Biz bu ülkede hiçbir Musevi'yi hor görmedik. Bizi tahrik etmeyin. Bunun hesabını uluslararası camiada size soracağız. Mescidimize yapılan her saldırı karşısında sessiz kalmayacağız Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, uluslararası görüşmeleri sürdürüyor. Herkes sussa da biz susmayacağız.

İTTİFAK GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR: Bölücü örgütün emrindeki parti, CHP ve İYİ Parti ile ittifakını gizleme gereği duymuyor. Saklamaya çalışsalar da ittifak gün yüzüne çıkıyor. Seçimde ittifaklarını açıkça ortaya koyamayanlar Ankara'yı nasıl açık yüreklilikle yönetecekler. Bunlar emri Kandil'den alıyor. Sizlerden bu seçimde rabiamıza daha sıkı sarılmanızı istiyorum.

MİLLETİ KENDİLERİ GİBİ ZANNEDİYORLAR: Varsa bu bayraktan rahatsızlığı olan, gidip istediği paçavranın altında ölebilir. Ama biz burada olacağız. Ezan ve bayrak düşmanları kendisine yeni çatı buldu. CHP çatısı altında, adı İYİ kendisi kötü bir partinin altında PKK'lıları sızdırmaya çalışıyorlar. Bunları belediye meclis üyesi gösterdiler. Bunlar elbette Kandil'e çalışacaklar. Biz çukur eylemlerinden sonra belediyelerden PKK'yı temizlemeye çalışırken, bunlar belediyeye taşıyor. Bunlar milleti kendileri gibi kör zannediyor. Seçim sürecinde ittifaklarını delikanlıca ortaya koyamayanlar Ankara'yı nasıl açık yüreklilikle yönetecekler. Bugün Ankara'da 6'ncı ilçe mitingini yapıyoruz. Cumhur İttifakıyız ya oradayız. Büyük Ankara mitingini 23 Mart'ta yapacağız. Seçimden birkaç gün önce yine Ankaralı kardeşlerimizle olacağız. Bu ittifak karanlık bir ittifaktır. Bay Kemal bir koltuğa oturdu mu bir daha kalkmasını bilmiyor. 31 Mart'ta öyle bir ders verelim ki CHP'ye oy veren kardeşlerimizi de bu adamdan kurtaralım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Gölbaşı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Mogan Gölü'nün temizlendiğini söyleyen Erdoğan, "Bunu kim yaptı? Bunu Mehmet Özhaseki kardeşimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanı'yken yaptı. Bu ne demektir, iş bilenin kılıç kuşananın" ifadelerini kullandı.

"Şimdi ben buradan size bir şeyi özellikle hatırlatmak istiyorum: Bu kardeşiniz 4 buçuk yıl daha Türkiye'de cumhurbaşkanı mı?" diyen Erdoğan, "Evet" seslerinin ardından "Sesiniz az geldi, yoksa farklı bir şey mi düşünüyorsunuz?" diye sordu.

"Evet" seslerinin daha yüksek gelmesinin ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, "İnşallah Mehmet kardeşimle, Ramazan kardeşimiz de burada 5 yıl, büyükşehir ve ilçede belediye başkanlığı yapacak mı? Vereceğiz el ele üçlü olarak inşallah hem Gölbaşı'nı hem Ankara'yı daha da tırmandıracağız. Kiminle? Sizlerle, sizlerle... Sizin desteğiniz çok önemli. Onun için sandıkları patlatacağınıza inanıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)