Erdoğan HDP ile oy istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay mitingindeki HDP milletvekillerinin açıklamalarını izletti. İsim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'ye tepki gösteren Erdoğan, "Bir defa kendine gel ya. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bunlara gereken dersi vereceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hatay mitinginde konuştu. Yerel seçimde iş birliği yapan CHP ve İYİ Parti'yi eleştirdi. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın daha önce seçim kaybettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Ankara'da daha önce 2 kez milletten sandıkta dersini almış bir adayı yine piyasaya sürdüler. Şimdi bu adayın seçim afişlerini asıyorlar. Ancak bu şahıs kimin adayı, hangi partinin adayı, hangi ittifakın adayı belli değil. Partisinin ambleminden kaçan bir aday olur mu? Kendisini destekleyen ittifakı saklamaya çalışan bir aday olur mu? İşte bizim adayımızın altında AK Parti yazıyor. Ne bunlar adaylarına sahip çıkıyor, ne de adayları partilerine güveniyor. Çünkü milletimizin o karanlık ittifaktaki partiler hakkında ne düşündüğünü çok iyi biliyorlar. Çünkü insanımızın CHP amblemine oy vermeyeceğini çok iyi biliyorlar."

Mitinge katılanlardan alana kurulan ekranlara bakmalarını isteyen Erdoğan, "Şimdi karşınızdaki megaboarda bir bakın. Size oradan insanımızın elinin altıoka gitmeyeceğini, terör destekli siyasi partiye gitmeyeceğini çok iyi biliyorlar. Şimdi size bir görüntü vereceğim" dedi.

Daha sonra Erdoğan, önceki dönem HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu HDP'lilerin açıklamalarını izletti. Demirtaş'ın, 2012'de Mardin'de yaptığı konuşmadaki "Buna alışsanız iyi olur, daha biz başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini" ve Yüksekdağ'ın 2015'te Şanlıurfa'daki konuşmasındaki "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD’ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" sözleri ekrana getirildi.

'BUNLARA DERSİNİ VERECEĞİZ'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan’da kazanacağız, batıda AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz" açıklamasına değinen Erdoğan, "Bir defa kendine gel ya. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Kardeşlerim bölmeye çalışan, bu terör örgütü destekli olan bu adamlara, bu siyasi partiye ve onun destekçisi CHP'ye, İYİ Parti'ye 31 Mart'ta Osmanlı tokadı atmaya var mıyız? Bunlara gereken dersi vereceğiz. Bu milleti sevmeyen, bu millete inanmayan, bu milleti parçalamaya çalışanlara sandıkta dersini vereceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)