Müslüm Doğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İnancımıza saygılı olun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Müslüm Doğan'dan tepki: Pirimiz Pir Sultan Abdal'ı bir faşistle aynı eksene oturtma çabası tam bir akılsızlık yetmezlik ve ihanet örneğidir.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ozan Arif’in diğer ozanlardan hiçbir farkı yok. Aşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi” sözlerine Pir Sultan Abdal Derneği eski Başkanı ve HDP eski milletvekili Müslüm Doğan’dan tepki geldi.

Doğan, “İttifaklarınız bizi ilgilendirmiyor, inancımıza, öğretimize saygılı olun” başlıklı açıklamasında, “Değerlerimizi hiçleştirme, inancımızın onurlu direniş süreçlerini yok sayma hiçbir siyasetçinin gündemi olamaz. Özellikle seçim kazanma, ittifak durumları gerekçe gösterilerek, yolumuz ve inancımız karanlık bir sürece sürüklenemez. Pirimiz Pir Sultan Abdal'ı bir faşistle aynı eksene oturtma çabası tam bir akılsızlık yetmezlik ve ihanet örneğidir” dedi.

'ÖĞRETİMİZİN ULULARI İLE UĞRAŞMAYIN'

Alevi toplumunun büyük bir kuşatma ile karşı karşıya olduğunu belirten Doğan şöyle devam etti, “Bu kuşatmayı yarmak ve inancımızın özgün halinin ileri kuşaklara aktarma çabasını esas almak üzere, bir arada diri olmamız gerekiyor. İnancımız ve öğretimiz bize bu kuşatmayı yarma da politik hattı belirlemede tek dayanaktır. Bizi oy deposu olarak gören tüm siyasi partilere çağrımız şudur; Alevi Toplumu olarak biz, sadece barış demokrasi ve insan haklarının egemen olduğu laik bir Cumhuriyet istiyoruz. Bizim inancımız ve öğretimizin uluları ile uğraşmayın. Beş bin yıllık yürüyüşümüzde hiç eğilmedik bükülmedik. Bundan sonra da bizden eğilmeyi bükülmeyi beklemeyin.” (HABER MERKEZİ)