İYİ Parti'den Ankara'da tanıtım toplantısı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile ittifak içerisinde olan İYİ Parti seçim bildirgesini ATO Congresium’da açıkladı. Toplantıya CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş katıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçim bildirgelerini ATO Congresium’da açıkladı. “Hep beraber iyi olalım” sloganının yazılı olduğu salonda konuk olarak CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na YSK’ya geç bildirildiği için aday gösterilemeyen Burhanettin Kocamaz salona Genel Başkan Meral Akşener ile beraber girdi. "Hep beraber iyi olalım" sloganının yazılı olduğu salonda konuk olarak CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu da yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına YSK’ya geç bildirildiği için aday gösterilemeyen Burhanettin Kocamaz salona Genel Başkan Meral Akşener ile beraber girdi.

‘KİRLİ OYUN’

Akşener, Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilmesine engel çıkmasını “Tuzak ve kirli oyun” diye nitelendirdi ve “ Ne yapsanız yapın bu tuzağı bozacağız” dedi. Olayın ihmal olamayacağına dikkat çeken Akşener, “Dahili bir operasyondur. Partimiz içerisinde oyun oynayanlara karşı gerekeni yapmak boynumuzun borcudur” dedi.

ROMANDAN ÖRNEK VERDİ

Konuşma metninin dışına çıktığı bilgisini veren Akşener, Cengiz Aytmatov’un 'Gün Olur Asra Bede'l romanını anlatarak, roman karakteri 'Nayman ana'nın ruhunun partilerinde olduğunu ifade etti ve “Unutmayacağız, mankurtlaşmayacağız” dedi.

Şehirlere ihanet edildiğini söyleyen Akşener, “Şehirlere ihanet edenlere inat buradayız. Bozuk düzeni düzeltmeye geliyoruz” şeklinde konuştu.

.

‘ASIL BEKA EKONOMİK KRİZ’

Beka tartışmalarına da değinen Akşener, “Belediye başkanlarını oylayacağız, hepsi bu kıyamet kopmayacak. Mevcut belediye başkanlarını beğenmiyorsanız değiştireceksiniz. Bekaya tehdit varsa, ekonomik kriz ve yoksulluktur. Bu arkadaşlar milleti domatese kuyruğuna geçiren iktidar olarak anılacak. Koca Türk devleti çadır kurmuş domates satıyor. Atamız cihan devletine giden çadır kurmuştu, bu arkadaşlar çadır kurdu manav açtı” diye konuştu ve yerel seçimlerin 'beka meselesi' olmadığını ekledi.

‘SEMİRENLERİ SORACAĞIZ’

Akşener Belediye seçimlerinin yaklaştığını belirterek, “Belediyenin borcu ne kadar, paraları ne yapıldı, belediye kimlere kıyak geçiyor, belediye başkanı döneminde kimler ne kadar semirdi?’ diye soracağız” dedi. Akşener belediyecilik anlayışlarının insan odaklı olacağına dikkat çekerek, “Bunu şiar edinmiş İYİ belediyecilikle milletimizi yeniden umutlandıracağız. Ayrımcılık yapmadan dini, dili, kökeni, mezhebi ne olursa olsun, herkesi kucaklayacağız, yerel yönetimlerdeki farkımızı ortaya koyacağız” dedi.

Projelerinin tamamlandığını ve kitapçık halinde adaylara verildiğini belirten Akşener, “(Adaylar) Ev ev gezip projelerimizin detaylarını anlatacaklar” diye konuştu. Kendi nüfus cüzdanını gösteren Akşener, “Ağa da budur paşa da budur. Bu cüzdan şehitlikte, ölümde her şeyde birdir” diye ekledi.

İYİ Partili belediye başkanlarının nasıl olması gerektiğini de açıklayan Akşener, bu başkanların şunları yapmayacağını söyledi: “Lüks içinde yaşamaz, lüks makam araçları kullanmaz. Kendisi yakınları sebepsiz yere zenginleşmez, isimleri yolsuzlukla anılmaz. Personel alımlarında hısım, akraba kollamaz. İsimleri Cumhuriyetin kurucu değerlerine ters düşenlerle anılmaz. Dini inancı siyaset malzemesi yapmaz. Çevre ve doğaya zarar veren projelerle anılmaz. Hayvan haklarını ihlal etmez, ihlal edenlere duyarsız kalmaz. Toplum yararına olmayan gösterişli yatırımlar yapmaz”.

Akşener 31 Mart’a sonrası nasıl şehirler yaratacaklarını ise şöyle anlattı: “Afetlere dayanıklı şehirler kurmak için geliyoruz. Kendi enerjisini üreten şehirler yapmaya gün sayıyoruz. Çeşmesinden temiz sular akan şehirler için sabırsızlanıyoruz. Çevreye duyarlı, iyi hayatların yaşayacağı şehirleri kurmak için heyecanlanıyoruz. Bitkisinden hayvanına, bütün canlara dost olmak için geliyoruz. Hızlı, ucuz, etkin ulaşım olan şehirleri kurmak insanlarımızın ulaşım sıkıntılarından kurtarmak için gün sayıyoruz.”

Akşener belediye başkan adayları ve belediye meclis adaylarına “İyi belediyecilik” andını okuttu.

Akşener konuşmasının sonunda 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesinde öldürülen Fırat Çakıroğlu’nu andı ve bu sırada göz yaşlarını tutamadı.

.