Sağda 'Türkeş yanlış yaptı' tartışması

Alparslan Türkeş için, "Bütünü ile kötü bir adam değil ama hatasız bir Müslüman da değil" diyen Kadri Mısıroğlu'na İYİ Parti'den tepki: Türkeş'in Cumhurbaşkanı olmak için yanlışlıklar yaptığını iddia edecek kadar kendinden geçen bu sözde tarihçi!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadir Mısıroğlu siyasette yeni bir tartışmaya neden oldu. Daha önce Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'na ilişkin yaptığı açıklamalarla tepki çeken ve hakkında soruşturma da açılan Mısıroğlu haftasonu yaptığı açıklamada, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş için, “Reisicumhur olmak istediğinden bazı yanlışlar yapmıştır. Bütünü ile kötü bir adam değil ama hatasız bir Müslüman da değil” ifadelerini kullandı.

Video paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada kendisine Alparslan Türkeş ile ilgili olarak yöneltilen soruya, "Ben Alparslan Türkeş’i üst teğmenken tanıdım. Türkeş’in Nihal Atsız gibi ırkçı mahiyetli bir milliyetçi olduğunu sanmıyorum. Türkeş neticede işin sonunu kötü bağladı. Sonunda reisi cumhur olmayı aklına koyduğu için bazı yanlış işler yaptı. Türkeş’i kültür milliyetçisi olarak tanıyorum ama son zamanlarda reisi cumhur olmak istediği için bazı yanlışlar yapmıştır. Bütünü ile kötü bir adam değil ama hatasız bir Müslüman da değil” dedi.

'HADSİZLİĞİN YENİ ÖRNEĞİ'

Mısıroğlu'nun bu açıklamalarına tepki İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'ten geldi. Mısıroğlu'nu 'şiddetle kınayarak, Türk milliyetçilerinden özür dilemeye çağıran' Çelik, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda, şunları söyledi:

"Toplumu provoke edici hezeyanlarıyla gündeme gelmeyi adet edinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun Başbuğ Alparslan Türkeş'e dil uzatması Türk milliyetçileri tarafından asla kabul edilemez bir terbiyesizliktir. Türkeş'in Cumhurbaşkanı olmak için yanlışlıklar yaptığını iddia edecek kadar kendinden geçen bu sözde tarihçi bilmelidir ki; Türkeş Cumhurbaşkanı olsaydı Türkiye, adil bir düzenin hakim olduğu Türk-İslam dünyasının lideri, kalkınmış bir ülke olurdu. Kurtuluş Savaşı'nda Yunan'ın galip gelmesini dileyecek kadar kendinden geçmiş birinin Başbuğumuzun iman ve inancını sorgulamaya kalkması da hadsizliğinin yeni bir örneğidir. Hizmetleriyle ve yaşantısıyla Cennet Mekan bildiğimiz Başbuğ Alparslan Türkeş'e yönelik iftiraları dolayısıyla Kadir Mısıroğlu'nu şiddetle kınıyor ve Türk Milliyetçilerinden özür dilemeye davet ediyorum."