Meral Akşener: Tencere her hükümeti sallar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genç işsiz sayısının arttığını belirtti. "Analar sabah çocuklarının cebine koyacağı harçlığı düşünüyor" diyen Akşener, "Rahmetli Demirel’in bir sözü var: Tencere her hükümeti sallar" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'de konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde yaklaşık 1 milyon gencin işsiz kaldığını söyledi. Akşener, "Rahmetli Demirel’in bir sözü var, 'Tencere her hükümeti sallar' diye. Dolayısıyla bu yerel seçim iktidar değişikliğine sebep olacak bir seçim değildir. Sizin yapacağınız kulak çekmek ve farkına vardırmaktır" dedi.

Mersin'in Silifke ilçesine gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Silifke Belediye Başkan adayı Özer Özel tarafından ile karşılandı. Akşener, İlçe Başkanı Niyazi Gürkan’ın odasında partililerle bir süre sohbet etti.

İlçe binası balkonundan partililere seslenen Akşener, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek, "Son dönemde 1 milyon genç, işsizler kervanına katıldı ve bunun neticesinde, işsiz sayısı 4 milyona çıktı. Analar sabah çocuklarının cebine koyacağı harçlığı düşünüyor" dedi.

'KOCAMAZ'I KİMSE YIKAMAYACAK'

Yerel seçimin iktidar değişikliğine neden olmayacağını belirten Meral Akşener, "Rahmetli Demirel’in bir sözü var, 'Tencere her hükümeti sallar' diye. Dolayısıyla bu yerel seçim iktidar değişikliğine sebep olacak bir seçim değildir. Hiç kimsenin sandalyesi tehdit altında değil. Sizin yapacağınız kulak çekmek ve farkına vardırmaktır. Siz, size hizmet edecek olan başkanı seçeceksiniz" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz için "Başkan Kocamaz seni kimse yıkamaz" sloganı atılması üzerine Akşener, "Anlaşılan Başkan Kocamaz’ı kimse yıkamayacak. 1 Nisan’da yeniden Mersin’i Kocamaz yönetecek" ifadelerini kullandı.

'MUHALEFET MİLLETİN AVUKATIDIR'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha sonra İYİ Parti Erdemli İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçedeki esnaf ve çiftçilerin zor durumda olduğunu söyleyen Akşener, "Çiftçimizin girdi maliyetleri yüksek. Çiftçimizin mazotu, gübresi, ilacı pahalı. Artık çiftçimizin sorunlarına çözüm üretilmesi gerekiyor. Muhalefet milletin avukatıdır. Sizlerin derdini dinleyip, sizlerle berber oluyoruz" dedi.

"Bazı kesimler, 31 Mart yerel seçimlerini beka ile eşleştiriyor" diyen Akşener, "Yerel seçimlerde halkımız kendisine en iyi hizmeti vereceğine inandığı adaya oyunu verecek. Seçilen belediye başkanı veya mahalle muhtarının, ülkenin bekası ile ne ilgisi olabilir? Tecrübeli bir politikacı olarak söylemem o ki, sizlerin sorunlarını çözebilecek, derdinizi dinleyen, kapısından içeri girebileceğiniz, yanındakini kayırmayan bir belediye başkanı seçeceksiniz" şeklinde konuştu. (MERSİN/DHA)