Ortak adaylar 'amblemsiz' sahada

31 Mart Yerel Seçimi için yapılan ittifaklar adayların afişlerine de yansıdı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkalığı için CHP'nin adayı Mansur Yavaş ve AK Parti'nin adayı Mehmet Özhaseki de afişlerde partilerinin logolarını kullanmadılar.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 24 Haziran seçimlerine yasal düzenleme kapsamında ittifaklarla giren siyasi partiler, 31 Mart’ta yerel seçimlerde ittifakı düzenleyen yasal bir çerçeve bulunmaması nedeniyle ortak aday çıkarmayı “iş birliği” kavramıyla hayata geçirdiler. Yapılan pazarlıklar sonucu seçim bölgeleri partiler arasında paylaşıldı ve kiminin aday çıkardığı yerde diğeri aday çıkarmayarak bu iş birliğine destek verdi.

Yerel seçim iş birlikleri adayların kampanyalarına da yansıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı için AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki, MHP seçmeninden de oy isteyecek. Aynı şekilde CHP’nin adayı Mansur Yavaş da İYİ Parti seçmeninden oy bekleyecek. Sokağa çıkarak seçim çalışmalarını hızlandıran Özhaseki ve Yavaş, kentteki billboardlarda seçim sloganlarıyla birlikte afişlerine yer verirken partilerinin amblemlerini kullanmadılar.

.

ÖZHASEKİ'NİN ERDOĞAN'LI AFİŞİNDE DE PARTİ LOGOSU YOK

Resmi olarak AK Parti'nin adayı olan Mehmet Özhaseki "Bilge, Tecrübe, Tevazu ile" üst başlığında hazırlanan afişinde "Hizmetleriyle Tanınmış Tecrübesiyle Onaylanmış" sloganını kullandı. Öte yandan "İşin Özü Haseki Sözü" sloganına da yer veren Özhaseki’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu bir başka afişinde de AK Parti logosu kullanılmadı. Özhaseki'nin Erdoğan ile olan afişinin sloganı ise "Memleket İşi Gönül İşi"...

.

YAVAŞ 'ROZETSİZ YÖNETİLMELİ' DEMİŞTİ

CHP’nin adayı Mansur Yavaş, İYİ Parti ile ortak aday tartışmalarının devam ettiği günlerde sosyal medya hesabından Ankara'nın sıradan bir kent olmadığını belirterek, "Ankara seçimine sadece parti gözüyle bakanlar 24 yıllık bir partizanlıktan ders almamış demektir. Aynısını yapmak istemenin izahı yoktur. Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir. Umarım ortak akıl ve uzlaşı ile bir aday tespiti yapılıp Ankara layık olduğu değere kavuşur" açıklamasını yapmıştı.

İYİ Parti'nin aday çıkarmadığı Ankara'da resmi olarak CHP'nin adayı olan Yavaş'ın, kentin işlek yerlerine asılan pankartlarında CHP'nin parti logosu yer almadı. Yavaş'ın fotoğrafının olduğu pankartlarda "Mansur Bereket ve Huzur" ifadelerine yer verildi.

AK PARTİ'NİN İKİ İLÇE ADAYI DA LOGOSUZ

MHP Ankara'da AK Parti ile yaptığı anlaşmanın sonucu olarak büyükşehir belediyesinin yanı sıra Altındağ ve Mamak ilçelerinde de aday göstermedi. AK Parti'nin Mamak adayı Murat Köse ve Altındağ adayı Asım Balcı’nın afişlerin de AK Parti'nin logosuna yer verilmedi. Köse afişinde "Mamak Daha Güzel Olacak" sloganını kullanırken, Balcı'nın sloganı "Ankara'nın Kalbi Altındağ'dayız" oldu.

.