Temelli: 'Çevreye duyarlıyız' dedikleri, dost akraba çevresi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 92 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in sağlık durumunun kritik aşamaya gelmesi nedeniyle hükümeti uyardı. Kartal'da çöken binaya değinen Temelli, "İmar barışı dediğimiz şey, bugün kaybettiğimiz 3 vatandaşın sorumlusudur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları, 31 Mart yerel seçimleri öncesi parti Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Eş Genel Başkan Sezai Temelli başkanlık etti.

‘İMAR BARIŞI KAYBETTİĞİMİZ 3 VATANDAŞIN SORUMLUSUDUR’

İstanbul Kartal’da bir binanın yıkılması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirmesinin sebebinin ise, çarpık ve ranta dayalı kentleşme olduğunu vurgulayan Temelli, “İmar barışı dediğimiz şey de tam da bu kentsel yıkımın yolunu açıyor. İmar barışı dediğimiz şey, bugün kaybettiğimiz 3 vatandaşın sorumlusudur. 8,5  milyar gelir elde etmek adına kentleri içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Kentleri bir beton çöplüğüne çevirdi çevirmeye de devam ediyor” dedi.

‘LEYLA GÜVEN KRİTİK AŞAMADA!’

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, 92 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve partilerinin Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in sağlık durumu üzerinde de durdu.  Temelli, “Leyla Güven, çok kritik bir aşamadadır.  Geç kaldığımız her gün Leyla Güven’in sağlık koşulları çok daha kötüleşiyor. Bu kötüleşme telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden geç kalmamak zorundayız. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Leyla Güven’in sesini her yerde duyurmak için üzerimize düşeni yapmalıyız. Meclis’te iki gün boyunca adalet, barış, demokrasi nöbeti tuttuk ve bu açlık grevine dikkat çekmek istedik. Açlık grevini görmezden gelenler sorunları büyütmekle kalmıyorlar, açlık grevindeki arkadaşlarımızın yaşamını riske atıyorlar. Daha kötü gelişmelerin müsebbibi bu iktidardır” ifadelerini kullandı.