Aday gösterilmeyen 3 AK Partili BBP'ye geçti

Tokat'ta aday gösterilmeyen 3 belediye başkanı AK Parti'den istifa ederek BBP'den aday oldu. AK Parti Turhal Kadın Kolları eski Başkanı Ayla Bedirhan Çelik ise MHP'ye geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokat'ta, 31 Mart'taki yerel seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmeyen Pazar ve Reşadiye ilçe belediye başkanları ve Emirseyit belde belediye başkanı partiden istifa etti. 3 belediye başkanı, Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) aday oldu.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmeyen Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç ve merkeze bağlı Emirseyit Belde Belediye Başkanı Ertuğrul Ağıl, partiden istifa etti. Pervanlar, Kılıç ve Ağıl BBP'den aday oldu.

ESKİ KADIN KOLLARI BAŞKANI MHP'YE KATILDI

AK Parti'den Turhal Belediye Başkan aday adayı olan ancak tercih edilmeyen İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Ayla Bedirhan Çelik ise Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçti.

Çelik yaptığı yazılı açıklamada, "Tokat'ta ve özelde Turhal'da çok daha güçlü ve çok daha azimli bir irade ile millet ve memleket lehine çalışabilmek kastıyla kompartıman değiştirerek, milletimizin istikbaline ve devletimizin bekasına adanmış Cumhur İttifakı'nın iki mühim bileşeninden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi saflarında yer almaya karar verdik" ifadelerini kullandı. (TOKAT/DHA)