Erdoğan: Münbiç'te durum kesin değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ordusunun Menbic kasabasına bayrak çektiği şeklindeki açıklamasını 'psikolojik çalışma' olarak değerlendirdi. Erdoğan, "Olay sadece Münbiç değil terör örgütlerinin temizlenmesi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de bugün Menbic eksenin yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Gazetecilere bir açıklama yapan Erdoğan, YPG'nin çekildiğini ve Suriye ordusunun girdiğini açıkladığı Menbic'te henüz 'kesin bir durum' olmadığını söyledi. "Olay sadece Münbiç değil terör örgütlerinin temizlenmesi" diyen Erdoğan şöyle konuştu, "Suriye, Münbiç'e yönelik psikolojik çalışma içinde" ifadesini kullandı.

İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Suriye'nin Münbiç'e yönelik psikolojik çalışma ve eylem içerisinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırma gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ortada kesinleşmiş bir şey yok. 1 saat kadar önce arkadaşlarımızla görüştük, kesin bir şey söz konusu değil" dedi.

"Şu anda tedbirlerimizi aldık" diyen Erdoğan, yarın Rusya'ya gidecek Türk heyetinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yüz yüze görüşebileceğini söyledi. Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye olarak bölgede her türlü gerekli adımı atmış vaziyetteyiz" diye konuştu.

'KAPIM AÇIK'

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun ziyareti sorulan Erdoğan, "Benim kapım her zaman açık. Bay Kemal'den izin alır mı bilemiyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

Milli Savunma Bakanlığı: YPG bölge halkı adına açıklama yapamaz davet edemez

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da bölgeden gelen açıklamalara tepki gösterildi. Bakanlık açıklamasında şunlar ifade edildi, "Münbiç’le ilgili gelişmeler kapsamında doğruluğu şüpheli bir takım açıklamalar yapılmaktadır. Bölgeyi silah zoruyla kontrol eden YPG/PKK terör örgütünün, bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yoktur. Tüm tarafları bölgeyi daha fazla istikrarsız hale getirecek kışkırtıcı eylem ve söylemlerden uzak durma konusunda uyarıyoruz. Konu tarafımızdan yakinen takip edilmektedir."

Suriye ordusunun Menbic'e girmesi ne anlama geliyor?Suriye ordusunun Menbic'e girmesi ne anlama geliyor?