Temelli’den 31 Mart mesajı: Herkes süpürgesini hazırlasın

Van’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimlere dair “Herkes süpürgesini hazırlasın. Çünkü 31 Mart'ta kayyumcu zihniyeti çöpe süpüreceğiz, bu ülkeyi bu utançtan kurtaracağız. Ülkeyi ‘Cumhur İttifakı’ denilen bu garabetten kurtaracağız" mesajı verdi  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Van’ın Erciş'in ilçesinde katıldığı programın ardından kent merkezinde HDP'lilerle bir araya geldi. Temelli, “Leyla Güven 42 gündür bütün yoldaşlarıyla birlikte barışı arıyor. Çünkü biliyor ki barışın yolu İmralı’dan geçiyor. Bu nedenle derhal bu tecride son verin. Tecrit devam ettikçe barışın yolu açılmayacak. Barışın yolu açılmadıkça Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez” dedi.

'SÜPÜRGENİZİ HAZIRLAYIN'

31 Mart yerel seçimlerinin iktidar için sonunun başlangıcı olacağını vurgulayan Temelli,  konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Herkes süpürgesini hazırlasın. Çünkü 31 Mart'ta kayyumcu zihniyeti çöpe süpüreceğiz, bu ülkeyi bu utançtan kurtaracağız. Ülkeyi ‘Cumhur İttifakı’ denilen bu garabetten kurtaracağız. Kayyum demek, zulüm demek, 96 belediyemize kayyum atanmış ve hepsi borçlanmış. Bu borçlanma karşılığında tek hayırlı bir iş yapmamışlar. Sadece yandaş müteahhitleri zengin etmişler. Biz bırakılan borçları ödemeyeceğiz, bu borçları kim yaptıysa gitsin, o ödesin.  Van’daki kayyumu Trabzon’a göndermişler. Trabzonlu insanlarımıza çağrımız aman ha dikkat etsinler. Bu vicdansız 93 tane engelli vatandaşımızın tekerlekli sandalyesini elinden almış, sokak isimlerimizi değiştirmiş, bu halkın tarihi ile kültürü ile alay etmiş, belediyeyi gasp etmiştir. Kadına o kadar düşman ki kadın sığınma evlerini kapatmış. İşte Trabzon’a belediye başkanı olmak isteyen zat, böyle bir zat. Trabzonlulara çağırımız bu kişiye izin vermemeleridir.”  (Kaynak:MA)