CHP PM’de kritik gündem: İstanbul ve Ankara açıklanabilir

CHP Parti Meclisi (PM) belediye başkan adaylarını belirlemek için 3'ncü kez toplanacak. Toplantının ardından İstanbul ve Ankara adayları ilan edilebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Parti Meclisi (PM) 31 Mart yerel seçimlerinde aday olacak belediye başkanlarını belirlemek için toplanacak. Toplantıda aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu çok sayıda büyükşehir belediye başkan adayının ilan edilmesi bekleniyor.

CHP Parti Meclisi aday belirleme gündemiyle daha önce 2 kez toplandı. İki toplantıda bugüne kadar 8 büyükşehir, 20 de il belediye başkan adayı açıklandı. Üçüncü toplantıya da aralarında büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının olduğu yeni bir liste sunulacak.

Kritik toplantı öncesi ilk olarak sabah saatlerinde CHP MYK toplanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantıda Parti Meclisi’ne sunulacak aday listesi ele alınacak.

Edinilen bilgiye göre MYK’da ele alınacak listede İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları yer alacak. Antalya, Adana, Mersin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da gündeme geleceği toplantıdaki değerlendirmelerin ardından PM’ye sunulacak listeye son şekli verilecek.

MYK üyelerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muhittin Böcek’in adının PM’ye indirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Adana, Mersin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da PM’ye sunulacak listede olması bekleniyor.

Parti Meclisi öncesi kulislere yansıyan bilgiye göre, MYK’da Ankara adayı da ele alınacak. Bir MYK üyesi Ankara adayının çok yüksek ihtimalle Mansur Yavaş olacağını, ancak yarın yapılacak Parti Meclisi toplantısına sunulup sunulmayacağına MYK’da karar verileceğini söyledi. MYK’da “tamam” denilirse Yavaş’ın adı da PM’ye sunulacak listede yer alacak. Ancak Yavaş'ın aday ilan edilebilmesi için CHP üyesi olması gerekiyor. 2014 yılındaki yerel seçimlerden sonra CHP üyeliğinden istifa eden Yavaş yine MYK kararıyla üye yapılabilir.

“Adayımız partili olmalı” çağrısının yapıldığı CHP’de Yavaş’ın isminin hem MYK hem de eğer listede yer alırsa PM’de tartışma konusu olması bekleniyor. Tartışmaların ardından yapılan oylama sonunda onaylanan adayların isimleri kamuoyu ile paylaşılacak.