CHP: Saadet Partisi'nden randevu talep edeceğiz

İYİ Parti'yle görüşen CHP, Saadet Partisi'nden randevu talep edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Salıcı, "Önümüzdeki günlerde Saadet Partisi'nden randevu talep edeceğiz" dedi.

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlere yönelik bir görüşme gerçekleştirilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti, 24 Haziran seçimlerine Millet İttifak'ı olarak girmişti.

 Salıcı, ittifak tartışmalarına ilişkin gelen sorulara, "Sayın Kılıçdaroğlu ile Aytun Çıray'ın görüştüğüne dair resmi bir açıklama yok. Siyasiler dönem dönem buluşur. İYİ Parti ile bir işbirliği çerçevesi oluşacak mı ilerleyen günlerde göreceğiz. Umarız iyi bir sonuç çıkar" diye belirtti.

'RANDEVU TALEBİMİZ OLACAK'

Saadet Partisi ile bir görüşmenin yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise Salıcı, "Saadet Partisi'ne ilerleyen günlerde bir randevu talebimiz olacak" cevabını verirken, HDP ile bir ittifak konusunda resmi bir görüşmelerinin olmadığını söyledi.

'TÜRKİYE AİHM'İN KARARINI UYGULAMALI'

Salıcı, AİHM'in tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi yönünde verdiği karara ilişkin sorulan soruya ise, "Sayın Erdoğan yargı kendi isteği konusunda bir karar verdiği zaman yargının bağımsız olduğunu ifade eder, kararlar hoşuna gitmediği zaman 'Tanımıyoruz' der. AİHM Türkiye'nin tanıdığı ve bağlayıcı olduğu bir ülke. Biz Avrupa Konseyi'nin kurucu ülkelerindeniz. Bizim de Anayasa'da madde 90'da tanıdığımız bir mahkemenin kararlarına 'bağlayıcı değildir' gibi ifadelerle karşı çıkmak doğru değildir. Mahkemenin verdiği karar bağlayıcıdır. Biz o kararlara saygı duymak zorundayız. AİHM kararları ne kadar bağlayıcı ise Türkiye yargısının verdiği kararlar da bağlayıcıdır. Hatırlatmak isteriz AİHM'i bağlayıcı bulmuyorsa kendisi neden başvurdu? Türkiye AHİM'in kurucu üyesidir, kararını uygulamalıdır" yanıtını verdi.  

SAADET'TEN OLUMLU YANIT: KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Salıcı’ya “Kapımız herkese açık” cevabını verdi. Görüşmenin ne zaman yapılacağı belirtilmedi.

(HABER MERKEZİ)