Engin Altay: Bahçeli’nin kontrolsüz ve saldırgan tutumu kabul edilemez

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde yapılan eyleme tepki gösterdi. Akşener'e geçmiş olsun dileğini ileten Altay, "Bahçeli’nin kontrolsüz ve saldırgan tutumu son zamanlarda kabul edilebilir sınırların çok üstünde" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde dün akşam gerçekleşen eylemle ilgili açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Akşener'le yönelik açıklamasını eleştiren Altay, "Siyasetin; tehdit, hedef gösterme ve şiddete yönlendirme yönü asla olamaz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 'Bu hanımefendiye son ihtarım' şeklindeki açıklaması; Sayın Akşener’i, partinin radikal tabanına açıkça hedef göstermektir. Nitekim sonrasında yaşananlar da bunu doğrulamaktadır" dedi.

'TEHDİT GÖSTERİSİ UTANÇTIR'

Eylemi "utanç" olarak nitelendiren Altay, "Bir genel başkanın açıklaması ve örtülü yönlendirmesi üzerine; bir başka siyasi partinin genel başkanının evinin etrafında tehdit gösterileri yapılması, Türk siyaset tarihinde bir ilktir ve bir utançtır" ifadelerini kullandı.

'EKONOMİK KRİZİ GÖLGELEMEYE YÖNELİK BİR HAMLE'

"Bahçeli’nin kontrolsüz ve saldırgan tutumu son zamanlarda kabul edilebilir sınırların çok üstünde" diyen Engin Altay, şöyle devam etti:

"Yapılan iş siyaset değil, mafya yöntemlerinin de ilerisinde kaba ve aşağılıktır. Bahçeli’nin tutumu; Recep Tayyip Erdoğan’ın gerilimden beslenme politikasına özentisinin bayağı bir örneğidir. Bu demeç ve yaşanan olayların; ülkemizdeki ağır ekonomik krizi perdelemeye yönelik bir hamle olduğu da gözden kaçmamaktadır."

Altay, Meral Akşener ve İYİ Parti'ye geçmiş dileklerini iletti. (HABER MERKEZİ)

Devlet Bahçeli: McKinsey IMF değil!Devlet Bahçeli: McKinsey IMF değil!

Akşener'den Bahçeli'ye: Demirden korksak trene binmezdikAkşener'den Bahçeli'ye: Demirden korksak trene binmezdik

Meral Akşener'in evinin önünde gerginlikMeral Akşener'in evinin önünde gerginlik

HDP’den Akşener’e geçmiş olsun mesajıHDP’den Akşener’e geçmiş olsun mesajı