CHP'li Kaftancıoğlu: İstanbul adayı Kasım'da açıklanacak

CHP İstanbul’da yerel seçim sürecine ilişkin izleyeceği yol haritası için çalıştay topladı. Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayını Kasım ayında açıklayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’ndeki parti çalıştayında konuştu. İstanbul’un 39 ilçe başkanın katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaftancıoğlu, "Kasım ayı başında ya da en geç ortasında İstanbul’da adaylarımızı açıklayacağız. Bizim adayımız İstanbul. İstanbul’a yakışan da bizim adayımız olacak. Halkımızla birlikte İstanbul’u ihanetten ve esaretten kurtaracağız" dedi.

Mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği hakkında da açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu, "Mevcut belediye başkanlarımız için halkın memnuniyetine ve performans ölçümlerine bakacağız. Halkı ikna eden, halkın onayını alan belediye başkanları yoluna devam edecek. Halkı ikna edemeyen belediye başkanın ne beni ne de genel merkezi ikna etme gibi bir şansı olmayacak" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR YERE ADAY OLMAYACAĞIM"

Kaftancıoğlu konuşmasında bazı basın organlarında yer alan belediye başkan adayı olacağına ilişkin iddialara da şöyle yanıt verdi: Günlerdir yazılıyor çiziliyor. İstanbul’da bir belediyeye aday olacağım söyleniyor. Ben ilk günden itibaren inandığım sonu zaferle bitecek İstanbul hikâyesinin mimarı olmaya adayım. Başka hiçbir yere hiçbir şekilde aday olmayacağım. İstanbul’u AKP’den kurtaracak örgütün başkanı olarak bu seçimleri geçireceğim. Hiçbir makam ve mevkinin de bu kadar kıymeti olamayacağını düşünüyorum. (HABER MERKEZİ)