Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanımlardan taviz veremeyiz

Güney Afrika'da iş insanlarıyla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Erdoğan, "Afrika ülkeleri bizim gibi özgürlüklerini, belli güçlerin lütfuyla değil kanla, canla kazanmıştır. Ne siz ne biz kazanımlardan taviz veremeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika'da ziyaretinde iş insanlarıyla bir araya geldi.

Güney Afrika'nın kıtanın "çekim merkezi" haline geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maruz kaldıkları onca ayrımcılığa rağmen bugün Güney Afrika, tüm Afrika kıtasının çekim merkezi haline gelmiştir. Gökkuşağı ülkesi her türlü takdirin üstündedir. 27 yılını hapiste geçiren Mandela'nın hayatının her aşaması özgürlük alanında uzun bir yürüyüştür. Son nefesine kadar bu yolculuğunu devam ettirmiştir. Mandela'yı bir kez daha saygıyla anıyorum'' dedi.

'AŞACAĞIMIZ DAHA ÇOK TEPELER VAR'

İki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmak istediklerini belirten Erdoğan, "Mandela 'Büyük bir tepeyi aştığında insanın bulduğu şey daha aşılacak çok tepelerin olduğudur' diyor. Aştığımız her tepenin sonunda bizi daha zorlu daha büyük hedeflerin beklediğini gördük, aşacağımız daha çok tepeler var'' diye konuştu.

'ORTAK NOKTALARIMIZIN ÇOK DAHA FAZLA OLDUĞUNA İNANIYORUM'

"Hepimizin Afrikalı'nın kanaatkarlığından öğreneceği çok şey var'' diyen Erdoğan, "Afrika büyük bir öğretmendir. Hepinizin Afrika'nın hoşgörüsünden öğrenecek çok şey var. Kıtanın bu zenginliğinin uluslararası alanda da hak ettiği ilgiyi görmesini istiyoruz. Afrikalı kardeşlerimizin birikimlerinden de istifade etmeye gayret ediyoruz. Ortak noktalarımızın çok daha fazla olduğuna inanıyorum" dedi.

Güney Afrika'nın özgürlük mücadelesi verdiğini ifade eden Erdoğan, "Afrika ülkeleri bizim gibi özgürlüklerini, belli güçlerin lütfuyla değil kanla, canla kazanmıştır. Ne siz ne biz kazanımlardan taviz veremeyiz. Belli ülkelerin üretici konumda olduğu diğerlerinin sadece tükettiği bir uluslararası ekonomik düzeni asla kabul edemeyiz'' ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)