CHP: YSK yorumlayamaz Erdoğan razı olacak

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "yeni sistemde kabineye atanacak isimlerin yerine aynı partiden kaydırma yapılacak mı?" tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Emir, "Milletvekili listelerinde artık kaydırma yapılamaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçimleri tamamlandı. Kabineye girenlerin yerine aynı partinden kaydırma yapılıp yapılmayacağı ise tartışılmaya devam ediyor. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yeni sisteme göre oluşturulacak bakanlar kuruluna milletvekilleri arasından atanacakların yerine aynı partiden kaydırma yapılabileceği yönündeki tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısının aynı kalmasını amaçladığına işaret eden CHP’li Emir, Milletvekili Seçim Kanunu’ndaki hükümlerin bunu engellediğini kaydetti. İstifa ve ölüm halinde boşalan milletvekillerinin yerine kaydırmanın ancak oy verme günü saat 17.00’ye kadar olabileceğini ifade eden CHP’li Emir, “Erdoğan ya milletvekili sayısının azalmasına razı olacak ya da kabinesini dışarıdan atayacak” dedi.

YSK'nın Erdoğan'a yardım etme ihtimalinin olmadığını belirten Murat Emir’in açıklamasında "Milletvekili Seçim Kanunu son derece açık. Bu Kanunu’nun 15. Maddesi, listelerde meydana gelen eksikliklerin nasıl tamamlanacağını düzenliyor. Üçüncü bir yol ise fiili durumlar yaratmaya alışkın olan Erdoğan'ın vazgeçemediği adamlarını komisyon başkanı yapıp, fiilen bakanlık yaptırmasıdır. Ancak bu durumda da seçim öncesinde süslü grafiklerle anlattıkları yönetim şeması şimdiden çizik yemiş olacaktır." ifadeleri yer aldı.  (HABER MERKEZİ)