İYİ Parti: Akşener'e değil diğer muhataplara sorun

İYİ Parti Genel Sekreteri Çıray, 'Millet İttifakı Tutum Belgesi'nde 'parlamenter sistem' vurgusu olmamasıyla ilgili açıklama yaptı. Seçmenlerinde kafa karışıklığı olmaması için açıklama yaptığını belirten Çıray, bu durumun Akşener7e değil diğer muhataplara sorulması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Millet ittifakına dahil partilerin bugün açıkladığı 'Millet İttifakı Tutum Belgesi'nde parlamenter sisteme dönüş vurgusu olamamasına ilişkin açıklama yaptı. Çıray, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

AKŞENER SÜRECİ BAŞLATTI: İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”in gerçekleştirilmesi ve bir takvime bağlanması için “Millet İttifakı”nı oluşturan partilerin Genel Başkanlarıyla görüşerek 24 Haziran öncesi, seçmene bir taahhütte bulunması sürecini başlattı.

Ancak bu konuda çalışmak üzere kurulan komisyonca açıklanan metinde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmamasının, kamuoyunda ve seçmenlerimiz nezdinde kafa karışıklığına sebep olmaması için bu açıklamaya gerek duyulmuştur.

Millet İttifakı manifestosunu açıkladıMillet İttifakı manifestosunu açıkladı

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ: Biz, İYİ Parti olarak ve Cumhurbaşkanı Adayımız ve Sayın Genel Başkanımız tarafından seçmenlerimize verdiğimiz sözün arkasında durmaktayız. “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”e dönüş için kararlılığımız, bu süreçteki tüm kurumsal belgelerimizde Partimizi bağlayıcı olarak bulunmaktadır. Komisyon görüşmelerinde de tavrımızı bu yönde koyduk.

DİĞER MUHATAPLARIN BİLGİSİNE BAŞVURULMALI: Kamuoyuyla paylaşılan “Millet İttifakı Tutum Belgesi”nde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmaması konusu ile ilgili, süreci kararlılıkla başlatan Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in değil, konunun diğer muhataplarının bilgisine başvurulmasının daha doğru olacağını düşünmekteyiz. (HABER MERKEZİ)