Erdoğan'dan 'Suruç' açıklaması: Milletvekilimizin ağabeyi PKK'lılar tarafından öldürüldü

Suruç'ta yaşananlara ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletvekilimizin ağabeyi PKK'lılar tarafından öldürüldü" dedi. Başbakan Yıldırım ise "Suruç faillerinin PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin tespitleri var" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İrade Platformu'nun İstanbul'daki iftar programında konuştu. Suruç'ta AK Partililerin seçim çalışması sırasında çıkan olaylara ilişkin açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şanlıurfa Suruç’ta milletvekilimiz aynı zamanda milletvekili adayına ve yakınlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Milletvekilimizin abisi de bu saldırıda PKK’lılar tarafından öldürüldü. Aynı şekilde kardeşleri de yaralı vaziyette, ağır olanlar var. İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmasına hazmedemeyen bunu kabullenmeyenler dün neyse bugün de aynıdır. Olayda milletvekilinin kardeşinin yanında karşı taraftan da 2 kişi öldü 9 yaralı var. Hayatını kaybeden milletvekilimizin kardeşine Allah'tan rahmet diliyorum. PKK ve HDP’nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejisini vazgeçmediklerini gösterir. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok bizim PKK ile sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizin bu oyunu bozacaklarına inanıyorum.” dedi.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı selahattin demirtaş7ın adaylığına itirazlarını sürdüren Erdoğan, "İlla mahkum mu olması lazım? Mahkum değil de tutuklu. Mahkum olmayacağının garantisi mi var?" ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: FAİLLERİN PKK SEMPATİZANI OLDUĞU YÖNÜNDE POLİSİN TESPİTLERİ VAR

Başbakan Binali Yıldırım da Ümraniye'deki Alemdar Caddesi'ndeki iftar programında Suruç'ta yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, şunları söyledi: "Suruç'tan acı bir haber aldık. Seçim çalışmaları yapmakta olan milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız ve yanındaki arkadaşlarına bir saldırı gerçekleşti. Milletvekilimizin ağabeyi olayda hayatını kaybetti. Diğer ağabeyleri yaralandı. Orada yaralanan başka insanlar da var. Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir."

Yıldırım, şöyle devam etti: "Ümit ederim ki bu olay adi bir vakadır, arkasında herhangi bir siyasi sebep yoktur. Eğer öyle ise tabii ki sonuçları çok daha farklı olur. Ben bu vesileyle seçime sayılı günler kalarak bu mübarek günde bütün vatandaşlarımızın sükunet içinde birbirlerine tahammül içinde mübarek günleri ihya etmeleri ve seçime ülkemizin vakarına yaraşır bir şekilde girmelerini özellikle istirham ediyorum. Güzel günleri, coşkulu günleri, acılı günlere dönüştürmeye hakkımız yok."

Yıldırım, bu sözlerinin ardından "Suruç faillerinin PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin tespitleri var. Bu, vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)