Kılıçdaroğlu: İki maaş ikramiye sözümüz devam ediyor

Emeklilere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayram öncesi ikramiyenin gerekçesini kendilerinin oluşturduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, iki maaş ikramiye sözlerinin de sürdüğünü belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevinin açılış törenine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yetişen bütün çocukları sınavsız devlet memuru yapma vaadinde bulunarak, "18 yaşındaki çocuk nasıl tutunacak hayata? Anne yok baba yok. O çocukların hepsini devlet memuru yapacağız. Böylece hayata tutunacaklar" dedi.

Asgari ücreti net 2200 liraya çıkaracaklarını da yineleyen Kılıçdaroğlu "CHP'ye oy verirseniz üretim yapamazsınız diyorlar. Hiçbir işverene yük getirmeyeceğiz, vergisiz olacak. Asgari ücret üzerinden vergi almayacağız. 2 bin 200 lira ile zaten zor geçinecek. Ama bugünkü imkanlar 2 bin 200 lira. Asgari ücreti sosyal devletin gereği olarak artıracağız" açıklamasında bulundu.

'ÇİFTÇİNİN FAİZ BORÇLARI SİLİNECEK'

Tarımsal üretimi teşvik için mazotu çiftçiye 3 liradan vereceklerini ve ayrıca faiz borçlarını sileceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, nasıl kaynak yaratacaklarını ise şöyle açıkladı: "'Mazotu nasıl 3 liradan verirsin?' diyorlar. Sen yata tekneye verirsen ben de çiftçiye veririm. Esnafı stopaj vergisinden kurtaracağız. Eğitimi tepeden tırnağa yeniden inşa edeceğiz. Onbinlerce çocuğumuz sabah kahvaltı yapmadan okula gidiyor. Bu drama son vereceğiz. Teknoloji liseleri kuracağız, çocuk mezun olunca işi hazır olacak."

CHP lideri, emekliler ve çalışanlarla ilgili olarak ise iktidara gelmeleri halinde hayata geçirecekleri vaatleri şöyle sıraladı: "Bugün 1 milyon 644 bin emekli bin 500 liranın altında aylık alıyor. Seçim bildirgemize koyduk bin 500 liranın altında emekli aylığı olmayacak. Buna da para yok diyecekler, tefecilere ödedikleri para 151 milyar dolar. İçeridekilere ödedikleri para 687 milyar lira. İki maaş ikramiye sözümüz aynen devam ediyor, ona da para yok demişlerdi.

İki maaş ikramiye sözümüz devam ediyor. Ona da para yok demişlerdi. Aldığınız bayram öncesi ikramiyenin gerekçesini ben oluşturdum. Milletin önüne ben koydum. Sen sandığa gideceğin zaman elini vicdanına yok sandığa öğle git. Bütün emekli kardeşlerime söylüyorum. Hakka, hukuka ve adalete inanıyorsan hakkını savunana oy vermek zorundasın. Bakın oy ver demiyorum, oy vermek zorundasın. Düne kadar seni adam yerine bile koymuyorlardı. Para bile vermiyorlardı."

(HABER MERKEZİ)