MHP Genel Başkan yardımcısı Ayhan: Sokakta 1999 havası var

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, sahada, yüzde 18 oy aldıkları 1999 seçimlerindeki havayı gördüğünü söyledi. 7 milletvekilliği seçimi geçiren, 4 dönem milletvekilliği yapan Ayhan, “Türkiye’de MHP açısından alan, sokak 1999 seçimi kadar rahat. Bunu söylüyor ve iddia ediyorum. Vatandaş açısından, zemin açısından, bize bakış açısından net bir şekilde bunu söylüyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turda sonuçlanacağını, MHP’nin de güçlü bir şekilde parlamentoda yer alacağını iddia etti. 4 dönemdir milletvekilliği yapan Ayhan’a göre sahada MHP'nin yüzde 18 oy aldığı 1999 seçimlerinin havası var.

Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından seçim bölgelerine giden milletvekilleri, çarşı pazar dolaşmaya, politikalarını anlatıp seçmenden oy istemeye devam ediyor. Sahadaki çalışmalarını sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşan adaylar arasında MHP Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın gençlerle çekilmiş, “İlk oylar MHP’ye” başlığıyla paylaştığı çok sayıda fotoğraf dikkat çekti.

'GENÇLERİN İLK OYU MHP’YE'

Ayhan, “Özellikle gençlere ve ilk oyu kullananlara dönük bir çalışma mı yapıyorsunuz” sorusuna, “Tabii buna dönük de bir çalışmamız var ve çok büyük ilgi görüyoruz” yanıtı verdi. MHP seçmen profili araştırmalarında ilk oyunu kullanan gençlerin MHP’ye ilgisine dönük analizleri hatırlatan Ayhan, bugün de benzer bir tabloyu yaşadıklarını söyledi. Fotoğrafları gençlerin izniyle paylaştığını anlatan Ayhan, gösterilen ilgiye dair, “Milli duyguların yüksek olduğu bir süreç. Buna Ramazan ayının manevi iklimi de ekleniyor. İlgide güvenlikle ilgili hususların yanı sıra gelecekle ilgili beklentilerin de etkili olduğunu görüyoruz. İlk kez oy kullanacak bayanlarda da ilgi yüksek” dedi.

Gençlerin sahada daha çok eğitim ve gelecekle ilgili beklentilerini dile getirdiğini anlatan Ayhan, “Daha özgür bir ortam istiyorlar. Milliyetçi, manevi duyguları ağır basan bir yönelme görüyorum. İleriye doğru çok müspet bakıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

'ÖNEMLİ OLAN YÖNETİM SİSTEMİNDEKİ DEĞİŞİKLİK'

4 dönem milletvekilliği yapan 5. dönem için de Denizli’den yeniden aday olan Ayhan, birçok aday gibi sahada uzman çavuşların talepleri, sağlık personelinin problemleri, öğretmen atamaları ve emeklilikte yaşa takılanlar gibi grupların talepleri ile karşılaştığını söylüyor. Bu grupların hem iktidara hem de muhalefete taleplerini örgütlü şekilde iletebildiğine, tüm partilerin de bu taleplerle ilgili beyannamelerinde birbirine yakın da olan çözüm önerileri getirdiğine işaret eden Ayhan, bunlardan daha önemlisi “Hükümet sistemi, yönetim sisteminde değişiklik. Bunu farketmediğimiz takdirde, ileriye yönelik beklentiler, ileriye yönelik topluma verilen mesajlar, taahhütler anlamsız kalır” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra devlete, devlet olma vasfı veren kurumsal yapılardaki tahribatın giderilmesi ve restorasyonunun yapılması gerektiğine işaret eden Ayhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bakanlık sayısı azalacak, fonksiyonları yenilenecek gibi” açıklamaları ile bunu ortaya koymaya başladığını söyledi.

2016 yılı sonbaharından bu yana MHP’nin Türk siyasetini domine eden, yönlendiren etkisi olduğunu söyleyen Ayhan, “Milletvekili sayımız belli ama MHP’nin toplumda özgül ağırlığı yüksek. Bu tavrın toplumda karşılığı var. MHP’ye sadece güvenlik paradigmaları ile bakış değişti. Her alanda, yönetim kademelerinde yetişmiş, topluma önderlik yapacak yeterlilikte insanımız var. Olumsuzlukları da beyan ediyoruz. Türkiye’de her şeyin süt liman olduğunu söylemek mümkün değil. Ama önümüzdeki dönem bu problem alanlarını çok iyi tespit edip parlamentoda çözümü için çalışacağız” dedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 2. TURA KALMAYACAK'

Ayhan’a seçimle ilgili sahadaki izlenimlerini de sorduk. Ayhan, “Birincisi Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmayacak. İkincisi MHP nitelikli ve güçlü olarak parlamentoda yer alacak” dedi. Yaklaşık 1 yıl önce MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aktif olarak yer alacağı yönünde bir beyanını hatırlatan Ayhan, “Biz rastgele siyaset yapmıyoruz. Daha önce planladığımız, geliştirdiğimiz stratejiler doğrultusunda olaylara öncülük etmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyim” dedi.

'MHP AÇISINDAN SOKAK 1999 KADAR RAHAT'

7 kez milletvekili seçimi, referandumla birlikte 7 kez mahalli idareler seçimi geçirdiğini anlatan Ayhan, “Türkiye’de MHP açısından alan, sokak 1999 seçimi kadar rahat. Bunu söylüyor ve iddia ediyorum. Vatandaş açısından, zemin açısından, bize bakış açısından net bir şekilde bunu söylüyorum” dedi. Yüzde 18 aldıkları 99 seçimlerinde de sahada olduğunu hatırlatan Ayhan, “Alanda geziyorum. Siyasi partiler güçleri oranında propaganda yapıyor. Ama önemli olan zeminde aldığınız geri dönüş. O geri dönüşte 99 havası var” dedi.

SOSYAL MEDYA'DAN MESAJ

MHP yöneticisi Ayhan, sahada MHP'li gençlerin heyecanını yansıtmak için bir fotoğraf paylaşarak, " Bu fotoğrafa iyi bakın, gördüğünüz, Kutlu Ülkü’müzün mübarek omuzlarda ŞEREFLİCE yükselmesidir. #cumhurittifakımilletaklı #başaracağız" dedi.