İnce'den Erdoğan'a: Ergenekon'da söktüğün apoletleri FETÖ'ye mi taktın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce arasındaki apolet tartışması sürüyor. Aydın'daki konuşmasında Erdoğan'a yanıt veren İnce, "Sen, Balyoz ve Ergenekon'da söktüğün apoletleri FETÖ'ye mi taktın?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Aydın'da düzenlenen mitingde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "apolet sökme" tartışmasıyla ilgili kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Muharrem İnce, şunları söyledi:

"Sen, Balyoz ve Ergenekon'da söktüğün apoletleri FETÖ'ye mi taktın? Recep efendi, her kuşun eti yenmez. Apoletleri Apo'ya mı takacakmışım. Askerleri bu kadar seviyordun da Amerikalılar, Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirdiğinde niye bir şey yapmadın? Kozmik odaya girilirken, askerler Silivri'de inim inim inletilirken neredeydin?"

İnce, Erdoğan'ın kendisini eleştirmesini alkışlayan 2'inci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel için, "Apoletlerini sökeceğim" demişti.

'TRT'NİN SADAKASINA İHTİYACIMIZ YOK'

TRT'nin yasal propaganda hakkı kapsamında konuşma yapmak üzere kendisini davet ettiğini dile getiren İnce, "Bu besleme TRT var ya, hepimizin parası olan. Hepimizin elektrik faturalarında pay giden TRT. Anayasa'ya göre, tarafsız olmak zorunda; beni 5 dakikada veriyor, Erdoğan'ı 500 dakika. Kanundan kaynaklanan konuşma hakkım var, gelin konuşmanızı yapın diyorlar. Şimdi Aydın'dan açıklıyorum, alın sizin olsun. Çıkarın telefonları, yayını siz yapacaksınız. TRT'nin sadakasını ihtiyacımız yok" dedi.

'SEN TEKMELENEN MADENCİYİ ARADIN MI?'

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, korumalarının İzmir'deki bir etkinlikte bir seçmeni sahneden itmesiyle ilgili açıklamasına da değindi. Seçmenden özür dilediğini hatırlatan İnce, "Sen Soma'da tekmelenen madenciyi aradın mı? Aramızda insanlık farkı var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben hepsinin paşasıyımCumhurbaşkanı Erdoğan: Ben hepsinin paşasıyım

Muharrem İnce Ankara turunda: Yarış at başına döndüMuharrem İnce Ankara turunda: Yarış at başına döndü