Halaçoğlu: Küskünlük göstermeden mücadeleye devam edeceğim

İYİ Parti'nin aday listesinde yer alamayan milletvekili Yusuf Halaçoğlu, konuyla ilgili yorumlar nedeniyle açıklama yaptı. Ailevi nedenlerle aday olmadığını belirten Halaçoğlu, "Milletvekili olmam önemli değil. Listede yer almasam da bütün varlığımla hiçbir küskünlük göstermeden bu yolda mücadeleye devam edeceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 24 Haziran seçimleri için hazırlanan aday listesinde yer almamasıyla ilgili ikinci bir açıklama yaptı. Halaçoğlu, sosyal medyada konunun çarpıtıldığını belirtti.

Halaçoğlu, ilk açıklamasında ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşeceği için Ankara ya da İzmir'den aday olmak istediğini, ancak Kayseri'nin önerilmesi üzerine kabul etmediğini söylemişti.

Antalya'da miting yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Halaçoğlu ile ilgili bir pankart üzerine, "Sayın Halaçoğlu benim öğretmenimdir, hocamdır, ağabeyimdir. Kayseri birinci sırayı istemedi. İzmir ya da Ankara’yı istedi. Genel başkan yardımcılarımız vardı. Genel başkan yardımcılarımızın altına onu koysak olmazdı. Koskoca ağabeyimi. Dolayısıyla 'Beni affedin' dedi. Ben de o karara saygı duydum" demişti

Akşener: Ekonomiyi siyasetçinin eline verirseniz dolar 4.68 lira olurAkşener: Ekonomiyi siyasetçinin eline verirseniz dolar 4.68 lira olur

Aday olmaması üzerine yapılan yorumların ardından Halaçoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Ailevi nedenlerle Kayseri'den aday olmak istemediğini tekrarlayan Yusuf Halaçoğlu, "Sosyal medyada bu durumu çarpıtarak verenler iyice anlasın ki, milletvekili olmam önemli değil. Biz makam için yola çıkmadık. Hedefimiz Türkiye'yi yeniden parlamenter demokratik hukuk devleti olarak inşa etmek ve tek adam yönetiminden kurtarmak. Listede yer almasam da bütün varlığımla hiçbir küskünlük göstermeden bu yolda mücadeleye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Yusuf Halaçoğlu: İzmir'i istedim Kayseri'ye yazdılarYusuf Halaçoğlu: İzmir'i istedim Kayseri'ye yazdılar

Halaçoğlu'nun açıklaması şöyle: