Muharrem İnce, Meral Akşener'le görüştü

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener'i ziyaret etti. İki adayın görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'i ziyaret etti. Yarım saat süren görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, cumhurbaşkanları adaylarını ziyareti kapsamında ikinci durağı İYİ Parti oldu. Dün, Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret eden Muharrem İnce, bugün ise Meral Akşener'i ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte İYİ Parti'ye gelen İnce'yi parti yetkilileri karşıladı. İnce daha sonra Akşener'in makam odasına geçti. İki aday, burada tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdi. Görüşme daha sonra basına kapalı şekilde devam etti.

Muharrem İnce ile Meral Akşener arasında görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşme sonrası Akşener ile İnce açıklama yapmadı. Akşener, İnce'yi parti binası çıkışına kadar uğurladı. (ANKARA/DHA)


Alman Bakan Akşener'i ziyeret etti

DUVAR -  Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Michael Roth, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Akşener’e başarılar dileyen bakan Roth, Türkiye-Almanya ilişkilerinin önemine değinerek seçimlerin demokratik bir ortamda olmasını diledi.

Roth, “Gelişmiş ülkeler için demokrasi vazgeçilmez bir unsurdur. Umarım Türkiye’deki seçimler de demokratik bir ortamda gerçekleşir. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve hukukun üstünlüğü ancak böyle bir ortamda gerçekleşir” dedi. Akşener’e başarılar dileyerek 24 Haziran seçimlerini yakından takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Roth, “Güneydoğu’da AKP ve HDP arasında sıkışan Kürt seçmenin size karşı desteği olacağını da ön görüyoruz” şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE AVRUPA’DIR'

Adaylık sürecini ve iktidar oldukları takdirde izleyecekleri dış politikadan bahsederek Alman heyete ziyaretleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, “Türkiye Avrupa’dır. Bu bakış açısını kazanmak Avrupa’nın yararınadır. Devletler dünya meselelerini çözmek için pozitif bir bakış açısı kazanmalıdır” dedi.

'GÜNEYDOĞU’YA UMUT OLDUK'

Her türlü baskı ve antidemokratik uygulamaya rağmen korkmadan ve cesurca ilerlemelerini halktan aldığı güce borçlu olduklarını da ifade eden Akşener, “Haklarımızın gasp edildiği bir dönemden geçtiğimiz için İYİ Parti’deki her kişi hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi içselleştirdi. Güneydoğu’daki vatandaşlarımız için de İYİ Parti umut oldu. Halk, Kürt sorununu bizim çözeceğimize samimiyetle inanıyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki 24 Haziran’dan sonra kardeşçe yaşayacağız.”