Deniz Baykal'da aday adaylığı başvurusu

Baykal, bu dönem de milletvekili adayı oluyor. Başvuru belgeleri CHP'ye gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran'daki TBMM Seçimleri için aday adaylığı başvuruları sürüyor. Antalya'da da aday adayları netleşmeye başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yeniden memleketi Antalya'dan aday adayı olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun GATA'da ziyaret edip teklif götürdüğü Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın da başvuru için evraklarını gönderdiği öğrenildi.

Türkiye, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için sandık başına gidiyor. CHP dışındaki partilerin cumhurbaşkanı adayları netleşirken, milletvekilliği için aday adaylarının yoğun çalışması devam ediyor. Partiler, milletvekili aday adaylığı için başvuru sürelerini açıkladıktan sonra birçok isim, adaylığını son güne bıraktı.

AK Parti Antalya’da milletvekilliği aday adayı başvuru süreci dün saat 19.00'da tamamlandı. Başvuru süreci boyunca 124 kişi aday adaylığı için başvuru yaptı.

Adaylık başvurularının 30 Nisan'da başladığı CHP'de bu süre 7 Mayıs'ta sona erecek. Kadın, genç ve engellilerden 5 bin, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira alınan CHP'de, aday adayları netleşmeye başladı. Öte yandan uzun süreden beri tedavi gören CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adaylığı konusunda gelişmeler yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü GATA'da ziyaret ederek, Antalya'dan birinci sıra adaylık teklif etti. Baykal'ın, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ardından başvuru evrakını genel merkeze gönderdiği kaydedildi.

VEKİLLER YİNE BAŞVURDU

CHP'nin Antalya'daki diğer 4 milletvekili Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ve Devrim Kök de aday adayı olarak başvuru yaptı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner görevlerinden ilk istifa edenler arasında yer alarak başvuru yaptı. CHP'de aday adayı olarak ismi geçenler arasında eski milletvekili Tuncay Ercenk, Semih Esen, Vahap Tuncer, Nusret Bayar Rafet Zeybek, Sevindik Gizli, Asım Bozkurt, Sibel Gezen, Figen Çalıkuşu, Nilüfer Deveci yer alıyor.

(ANTALYA-DHA)