Akşener'den adaylık ücreti yanıtı: Ben milletvekili adayı bile değilim

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti'yi ziyaret ederek, Meral Akşener'le görüştü. Akşener, partiyi kurma aşamasından itibaren iki şey söylediğini belirterek, "DP Genel Başkanı'yla birlikte yol yürümeyi arzu ettiğimi belirttim. İkincisi de Saadet Partisi'ni ifade ettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 24 Haziran seçimlerine ilişkin görüşme trafiği sürüyor. Ankara'da bugün Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Uysal, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, 'milletin özlemlerini yerine getirmek' adına söz konusu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Akşener ise İYİ Parti'yi kurma aşamasından itibaren iki şey söylediğini vurgulayarak, "Birincisi sayın Demokrat Parti Genel Başkanı'yla birlikte yol yürümeyi arzu ettiğimi belirttim. Bir de Saadet Partisi'ni ifade ettim" dedi.

Siyaseten önceden el göstermenin doğru olmadığı gibi tenkitlerle de karşılaştım. Uysal beyefendi, Türk siyasetinde çok önem verdiğim bir kişidir. Zaten Demokrat Parti, siyasetin önemli insanlarını yetiştirmiş bir gelenektir. Türkiye’nin demokrasiye, çok partili hayata geçişinde önemli başarılar elde etmiş bir partidir. Benim siyasete girişim DYP’dir. Birlikte yol yürümek istediğimizi hem kişisel hem de partimiz adına söyledik. İnşallah umduğumuz gibi olacak. Türkiye'nin nefes almasına, huzur bulmasına yol açacak bir bakış açısıyla umuyorum sonra bir yol açılacak."

'ADAY OLACAĞIM AMA PARAM YOK'

Öte yandan İYİ Parti’de aday adaylarının başvuruları sürerken DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı yolcu eden Meral Akşener’e bir genç aday adayı, “Milletvekilliği için başvurmak istiyorum ama param yok” dedi. Akşener ise gülümseyerek, “Ben milletvekili adayı bile değilim” yanıtını verdi.