AK Parti'de 'yüzde 50 artı 1 yetmez' endişesi

Seçim çalışması için sahaya inmeye hazırlanan AK Parti kurmaylarının cumhurbaşkanlığını kazanma ama Meclis'te çoğunluğu kaybetme endişesi taşıdığı belirtiliyor. Seçmene "Yüzde 50 artı 1 yetmez, yürütmede ve yasamada iktidar" mesajı verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran'da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili genel seçimi yapılacak. AK Parti kurmaylarının cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıp Meclis'te çoğunluğu elde edememe durumunda yaşanacak gelişmelere işaret ederek, Meclis'te de mutlaka çoğunluğun kazanılması yönünde çalışma yapılması gerektiğini söylediği belirtiliyor.

SLOGAN: YÜRÜTME VE YASAMADA İKTİDAR

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun AK Parti kaynaklarına dayandırdığı haberine göre kampanya hazırlıklarını başlatan AK Parti yönetimi, sahada kullanacağı argümanları da belirleyeme başladı. Seçim kampanyasını ‘Yürütmede ve yasamada iktidar’ eksenine oturtacak olan AK Parti, Meclis’te çoğunluğun elde edilmesinin önemini vurgulayacak. AK Parti, seçmende ortaya çıkabilecek ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a, milletvekilli seçimlerinde başka partiye oy verilebilir’ algısının kendileri açısından sıkıntı yaratabileceğine işaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta AK Parti milletvekilleri ile yaptığı toplantıda seçim çalışmaları sırasında, seçmenlerin mühür konusunda uyarılması gerektiğini söylemişti. Erdoğan, yeni dönemde Meclis’te her zamankinden daha fazla çoğunluğa ihtiyaçları olduğunu söylemiş, seçmenlere ittifaka rağmen oy pusulasında mührün AK Parti'ye basılması gerektiğinin anlatılmasını istemişti.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi ancak AK Parti'nin Meclis'te çoğunluğu elde edememesi durumunda yaşanabilecek bazı gelişmeler şöyle sıralanıyor.

-Cumhurbaşkanı OHAL ilan etmek isterse Meclis bunu reddedebilecek

-TBMM cumhurbaşkanlığının bütçesini onay vermeyebilecek

-Cumhurbaşkanının çıkardığı kararnameleri etkisiz hale getirecek yasal düzenlemeler yapılabilecek.