Sezai Temelli: Şaşkın mısınız, biz 40 yıldır hazırız

HDP seçim startını İzmir ve Mersin'de verdi. HDP'den aday adayı olunması için çağrı yapan Pervin Buldan, "Kapımız herkese açık. Partimiz sadece bir Kürt partisi değildir" dedi. Erken seçimle hazırlıksız yakalanmalarının hedeflendiğini belirten Sezai Temelli ise "Ya siz şaşkın mısınız, biz 40 yıldır hazırız bu yolculukta. Bunlar HDP’yi tanımamış" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İzmir'de yaptığı konuşmada, "Tüm halkları HDP'den aday adayı olmaya çağırıyoruz. Kapımız herkese açık" dedi. Mersin'de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, erken seçim kararıyla hazırlıksız yakalanmalarının amaçlandığını söyledi. Temelli, "Sandılar ki, bizi hazırlıksız yakalayacaklar. Ya siz şaşkın mısınız, biz 40 yıldır hazırız bu yolculukta. Bunlar HDP’yi tanımamış" diye konuştu.

'TOPLUM AKP HÜKÜMETİNDEN BIKTI'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İzmir'de siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri ile bir araya geldi. Buldan, 24 Haziran'da yapılacağı açıklanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

"Toplum, AKP hükümetinden artık bıktı" diyen Buldan, "Türkiye, baskın seçimle karşı karşıya kaldı. Seçim kararının MHP tarafından açıklanmasının danışıklı dövüş olduğunu hepimiz biliyoruz. Bahçeli'nin açıkladığı tarih, bilinçli olarak yapıldı ve Erdoğan'dan habersiz yapılan bir açıklama değil. Her seçimde, hile ve usulsüzlüklerle seçimleri kazanan AKP hükümeti, 7 Haziran seçimlerinde hezimet yaşadı" dedi.

'SEÇİMLER TARİHİ BİR FIRSAT'

24 Haziran seçimlerinin kendileri için bir fırsat olduğunu belirten Buldan, şunları söyledi:

"Devletin tüm imkanlarını kullanmalarına rağmen, ordusu, medyası, yargısı ile her türlü imkanlar ellerinde olmasına rağmen AKP hükümeti bu ülkeyi yönetemez hale geldi. HDP olarak AKP hükümetinin başta biz olmak üzere, kadınlara, gençlere, tüm kimliklere zulmünün ve baskısının artık bitmesi için belirlenen seçim tarihi bizler açısından bir fırsattır. Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir seçim ile karşı karşıyayız. Özellikle İzmir halkının da bu seçimde her zamanki gibi kararlı bir duruşa sahip olması gerekiyor."

'ADAYIMIZ TÜRKİYE TOPLUMUNU KUCAKLAYACAK'

İzmir'den seçim startını verdiklerini söyleyen Pervin Buldan, ilerleyen günlerde yeniden kente geleceklerini belirtti. Çok fazla zamanlarının olmadığını kaydeden Buldan, "Türkiye toplumunun barışa, özgürlüklere, demokrasiye ihtiyacı var. Tek adam rejiminin bu ülkede yeri olmamalı. Bu yolda hep birlikte yürümenin zamanıdır şimdi" dedi.

Buldan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı için isim vermedi ancak muhtemel adaylarını, "Türkiye toplumunu kucaklayacak olan, barışı ve huzuru vadedecek olan, kadınların ve gençlerin sorunlarını 'benim sorunumdur' diyecek bir adayla çıkmaya hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özellikle birinci turda kazanmayı önümüze hedef olarak koyuyoruz" sözleriyle tarif etti.

'PARTİMİZ SADECE KÜRT PARTİSİ DEĞİL'

Buldan ayrıca, İzmir'den HDP'de aday adayı olunmasını çağrısı yaptı ve şunları söyledi:

"İzmir'den başlayarak, tüm kadınlara ve gençlere, özellikle muhalif kesimlere, HDP'den aday adayı olun diyoruz. Kapımız herkese açık. Kapımız bu ülkede mağdur olan herkese açıktır. Partimiz sadece bir Kürt partisi değildir. Bu ülkede tarihi değiştirme fırsatını değerlendirme görevi bizlerin görevidir. Halkları, demokrasiye sahip çıkma adına HDP çatısı altında bu süreçlere müdahil olmaya çağırıyoruz."

TEMELLİ: BUNLAR HDP'Yİ TANIMAMIŞ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mersin HDP İl Örgütü'nün düzenlediği halk buluşmasına katıldı.

Erken seçim kararının "panikle" alındığını söyleyen Temelli, "Sandılar ki, bizi hazırlıksız yakalayacaklar. Ya siz şaşkın mısınız, biz 40 yıldır hazırız bu yolculukta. Bunlar HDP’yi tanımamış. Biz bunlara bir Haziran gününde büyük bir ders vermiştik. Gene haziran geldi, hazır mısınız? Bu sefer alacakları dersi bir daha hiç unutmayacaklar" dedi.

"Tüm Türkiye halklarının kurtuluşu için mücadele ediyoruz" diyen Temelli, "Bu ülkede Kürt sorunu çözülmeden hiçbir sorun çözülemez. Kürt sorununun çözümü demokrasi sorununun çözümüdür. Bu sorunu çözmek yerine savaşı yükseltenler ülkenin her yerini sorun yumağına çevirdiler" diye konuştu.

'NE ZAMAN SIKIŞSALAR HDP'YE SALDIRIYORLAR'

HDP'ye yönelik nefret söylemi kullanıldığını belirten Sezai Temelli, şöyle devam etti:

"Ne zaman köşeye sıkışsalar HDP’ye saldırıyorlar. Ne bölücülüğümüz ne teröristliğimiz kalıyor. Hep dışlama. Nefret söylemini yükseltip düşmanlık tohumu ekiyorlar. Ağızlarından başka laf çıkmıyor. Çünkü ancak böyle ayakta kalıyorlar. Halkları ayrıştırarak oy hesabı yapıyorlar. Ülke bölünürmüş. Esas ülkeyi bölecek olan bu zihniyet. Bizim hiçbir ülkenin sınırıyla derdimiz yok. Bizim derdimiz barışın sınırı.

'MİLLETE KÜFREDEN MÜTEAHHİDİN BORCUNU SİLİYORLAR'

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştiren Temelli, "Millete küfreden müteahhidin vergi borcunu siliyor, ona bir de şeker fabrikasını değerinin altında satıyor. Dert başka, niyet başka. Şeker fabrikalarından elde edeceği parayla seçimi kazanma peşinde. O parayı dağıtacaklar. Halkın hakkını çalıyorlar, gasp ediyorlar" ifadelerini kullandı.

'BİZ İTTİFAKI ÇOKTAN YAPTIK'

İktidardan muhalefete ittifak yapmaları yönünde açıklamalar yapıldığını ifade eden Temelli, şunları söyledi:

"Diyorlar ki, 'Neden ittifak yapmıyorsunuz?' Kendisi 'Cumhur İttifakı' yaptı ya. Biz ittifakı çoktan yaptık. Bu senin yaptığına ittifak denmez, 'kirli pazarlık' denir. HDP’nin, HDK’nin yaptığıdır ittifak. Halkları yan yana getirmek, mücadeleyi büyütmektir ittifak. Kadınlarla, emekçilerle yan yana gelmektir ittifak." (DHA-DUVAR)