SP: Saldırı tüm Müslümanları hedef aldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Şam’a ABD tarafından düzenlenen saldırıyı 'telin' ettiğini açıkladı. Karamollaoğlu "Şüphesiz ki bu durum İslam dünyasına duyulan kin ve nefretin göstergesi olduğu kadar,  asıl hedefin sadece Suriye değil Afganistan’dan Yemen ‘e kadar bütün müslümanlar olduğunun göstergesidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırısına Saadet Partisi'nden (SP) tepki gelde. Saldırıyı telin ettiğini belirten SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İslam dünyası için en kutsal sayılan gecelerden Miraç Kandilin’de yapılan bu saldırı sadece Suriye’yi değil, bütün Müslümanları hedef almıştır” dedi.

'Amerika’nın İslam dünyası için mukaddes günleri' hedef alan saldırılarının ilk olmadığını hatırlatan Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:

YALANLAR ÜZERİNE KURULU İŞGAL: Şüphesiz ki bu durum İslam dünyasına duyulan kin ve nefretin göstergesi olduğu kadar,  asıl hedefin sadece Suriye değil Afganistan’dan Yemen'e kadar bütün müslümanlar olduğunun göstergesidir. İslam dünyası yalanlar üzerine kurulu  bir işgal süreciyle karşı karşıya. Irak’ı kimyasal silah yalanıyla işgal edenler, şimdi aynı yalan ve aynı senaryoyu Suriye’de gerçekleştirmek istiyorlar. Elde hiçbir somut delil olmadan. Duma’da kimyasal silah kullanıldığı iddiası ile yapılan bu bombalama bunu bir kez daha teyit etmiştir.

İSRAİLİ MEMNUN EDEN BİR SALDIRI: Sebebi ne olursa olsun bu tür emperyalist müdahaleler coğrafyamıza kan ve gözyaşı getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Şüphe yok ki coğrafyamızda yaşanan bu tür saldırıların tamamı, İsrail’in işine yaramakta ve Büyük İsrail hedefine hizmet etmektedir.

DIŞİŞLERİ'NE TEPKİ: Bu gerçekler ortadayken aziz milletimizi üzen bir gelişmede Dışişleri bakanlığımızın yaptığı açıklama olmuştur. Dışişleri’mizin saldırıyı memnuniyetle karşıladığını ifade etmesi sadece aziz milletimizin değil bütün Müslümanların yüreğini sızlatmıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem başkanı olan Türkiye’ye yakışan küresel emperyalizme şirinlik yapmak değil, şahsiyetli bir duruş ortaya koymak olmalıdır.

HÜKÜMETTEN ŞAHSİYETLİ BİR DURUŞ İSTİYORUZ: İslam dünyası küresel bir kuşatmayla karşı karşıya. Bugün yaşadığımız küresel kuşatmaya ancak küresel bir direniş ve İslam ülkelerinin birliği ile karşılık verilebilir. Bu noktada en büyük görevde İİT dönem başkanı olarak Türkiye’ye düşmektedir. Biz hükümetten ABD şakşakçılığı değil, İslam Dünyasına öncülük edecek şahsiyetli bir duruş bekliyoruz.

(HABER MERKEZİ)