CHP, hükümetten Suriye'yle ilgili bilgi istedi

CHP, Suriye'de yaşanan gerilimin ardından hükümetin TBMM'yi bilgilendirmesini talep etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Büyük emperyalist devletler, kendi egemen güçlerinin çıkarları doğrultusunda bir savaşın eşiğine gelmiş durumdalar, biz de bu savaşın tam ortasındayız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP, Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, hükümetin TBMM'ye bilgi vermesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Suriye'de konusunda ABD ve Rusya arasında yaşanan gerilime değindi. Özkoç, "Orada büyük emperyalist devletler, kendi egemen güçlerinin çıkarları doğrultusunda bir savaşın eşiğine gelmiş durumdalar, biz de bu savaşın tam ortasındayız" dedi.

TBMM'ye bilgi verilmesini istediklerini söyleyen Özkoç, "Bu konuyla ilgili, TBMM'ye bugüne kadar bir bilgi verilmedi, ilgili bakan çıkıp da konuyla ilgili tek bir kelime etmedi. TBMM, bu konuda bilgilenmek istiyor. Biz, çıkacak gibi görünen savaşın, ateş çemberinin neresindeyiz, nasıl duruyoruz, kendi ülkemizin menfaatlerini nasıl sağlıyoruz? Parlamento bilgilendirilmeli" diye konuştu.

'SOYLU, BAKANLIĞI YÖNETEMİYOR İSTİFA ETMELİ'

Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Göç İdaresi Başkanlığı’ndaki çalışmanın yabancı suçlularla mücadelede yetersiz kaldığına ilişkin sözlerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği "sistem tıkır tıkır işliyor" yanıtını da değerlendirdi. Özkoç, şunları söyledi:

"Sultanahmet'te 6 Ocak 2015'te polis merkezine canlı bomba saldırısında istihbaratımız çok iyiydi. 20 Temmuz 2015'te Suruç katliamında mükemmeldiniz. 10 Ekim 2015 Gar katliamında harikalar yarattınız. Türkiye'nin istihbaratının güçlü olduğunu kanıtladınız.  17 Şubatta, burnumuzun dibinde Devlet Mahallesi'ndeki patlamada, Türkiye'nin itibarını orada sağladınız. İçişleri Bakanı'na bir tavsiyem var: Yönetemiyor İçişleri Bakanlığı'nı. Çıkıyor, boyunu aşan sözler söylüyor. O makamı derhal bırakmalıdır. Kendisinin muhatabı Kemal Kılıçdaroğlu değildir. Kendisinin aslında muhatabı Türkiye'de yoktur, o bakanlıktan derhal istifasını vermelidir." (DUVAR)