Karamollaoğlu: Bir zamanlar 1 milyon lira varmış

Karamollaoğlu, Erdoğan'ın "Tuvalete 1 milyon liraya gidiyorduk, nasıldı o günler. 6 sıfırı attık, 1 milyonluk tuvalet 1 liraya düştü" sözlerini eleştirdi. SP lideri "Size bir fıkra anlatayım mı?" diye başladığı mesajında liranın alım gücünde yaşanan düşüşü rakamlarla anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarlarının başarısını anlatırken liradan 6 sıfır atılmasını örnek göstermesini eleştirdi.

Erdoğan, AK Parti'nin hafta sonu yapılan Giresun İl Kongresi'nde "Tuvalete 1 milyon liraya gidiyorduk, nasıldı o günler. 6 sıfırı attık, 1 milyonluk tuvalet 1 liraya düştü. Mesele bu" demişti.

Karamollaoğlu, Erdoğan'ın bu sözlerini Twitter hesabından eleştirdi. Saadet lideri şu mesajları paylaştı:

"Size bir fıkra anlatayım mı? Bir zamanlar 1 milyon lira varmış. Sonra 6 sıfır atılmış, 1 milyon olmuş 1 lira. Peki, sonra ne olmuş? O zamanlar 1 milyon lira ile 78 gram et alınabiliyormuş. Şimdinin 1 lirası ile 25 gram! O zamanlar 1 milyon lira ile 680 gram süt alınabiliyormuş. Şimdinin 1 lirası ile 259 gram! 1 milyon lira ile 203 gram peynir alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 43 gram! O zamanlar 1 milyon lira ile 10 adet yumurta alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 2 adet! 1 milyon lira ile 406 gram nohut alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 79 gram! Eskiden çay simit hesabı yapıyorlardı, şimdi tuvalet... Görüyorsunuz...  Anlatmaya gerek yok...  Nereden nereye…" (HABER MERKEZİ)

1 milyon 1 lira olduktan sonra TL'nin alım gücü yüzde 68 düştü1 milyon 1 lira olduktan sonra TL'nin alım gücü yüzde 68 düştü