Karamollaoğlu: İlla güncelleme yapacaksanız sınav ücretini kaldırın

Karamollaoğlu, sınava girenlerden alınan ücretleri eleştirdi. "İktidar tam bir tükenmişlik içinde. Şimdi öğrencinin çay ve simit parasına göz diktiler" diyen Karamollaoğlu, hükümete "İlla bir güncellemeye gidecekseniz, sınav ücretlerini kaldırın" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sınav ücretlerini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın "İslam'ın bir güncellemesi sözünü hatırlatan Karamollaoğlu, "İlla bir güncellemeye gidecekseniz, sınav ücretlerini kaldırın. Gençlerimizin de çay ve simit parası ceplerinde kalsın" dedi.

Temel Kramallaoğlu, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. "İktidar tam bir tükenmişlik içinde" diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün kaynakları tükettiler, şimdi öğrencinin çay ve simit parasına göz diktiler. Neden böyle söylüyoruz? Şimdi ALES başvuruları var. Mayıs ayında yüz binlerce öğrenci Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı’na girecek. Sınava giriş ücreti 100 lira, 4 yıl önce 50 liraydı. Bununla bitse iyi. YDS 100 TL, KPSS 3 oturum toplam 180 TL, Üniversite giriş sınavı 100 TL. Allah’tan korkmak lazım!"

'ALMAN SİLGİLERİ 100 LİRA TUTMAZ'

Alınan ücrete sınav için yapılan masrafların gerekçe gösterilmesinin inandırıcı olmadığını belirten Saadet lideri, şöyle devam etti: "Gençlerimizin, cebindeki çay simit parasına göz dikmemek lazım. Efendim 'Sınav masrafı var, öğrencinin kalemini silgisini veriyoruz' diyecekler. Sınavda dağıtılan ithal Alman kalemleri, Alman silgileri 100 lira tutmaz. Ayrıca hükümet kendi gencini müşteri gibi görmemeli, müşteri muamelesine tabi tutmamalı. Bu gençler bizim. Bu gençlerin büyük bir kısmı emin olun, sıkıntı içinde. İlla bir güncellemeye gidecekseniz, sınav ücretlerini kaldırın. Gençlerimizin de çay ve simit parası ceplerinde kalsın." (HABER MERKEZİ)