Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivilleri hedef alsaydık Afrin çoktan düşmüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillerin zarar görememesi için dikkat edildiğini söyledi. Erdoğan, "Bizi kalkıp akıl veriyorlar, diyorlar ki sivil insanlar ölüyor. Biz hiçbir zaman sivil insanları hedef almadık. Eğer hedef alsaydık Afrin çoktan düşmüştü beyler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği, Uluslararası 4'üncü İyilik Ödülleri törenine katıldı.

Ödülleri kazananların bin 500 kişi arasından seçildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada gördüklerimiz, bize istikbalimiz adına umut aşılıyor, güven veriyor" dedi. Erdoğan, ödüle layık görülenleri ve hikayelerini şu sözlerle anlattı:

"Çevresinde hayat tamircisi olarak bilinen engelli hayvanlara kendi imkanlarıyla bugüne kadar tam 200 protez yapan Mardin Derikli Hasan Kızıl kardeşimi; eğitim, tarım ve çevre alanında özgün çalışmalarıyla Türk milletinin hayırseverliğini Afrika'nın çorak topraklarına taşıyan Sevde Sevak Usak hanımefendiyi; kütüphaneye çevirdiği dükkanıyla mahallesindeki çocuklara kitap okuma aşkını aşılayan Üsküdarlı Kanber Bozan kardeşimi; Kanada'nın Montreal şehrindeki lokantalarını ihtiyaç sahipleri için Halil İbrahim sofrasına dönüştüren Yahya Hashemi ve Ala Abdelrazaq kardeşlerimi; 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisini rehber edinerek, Suriyeli muhacirlere ensar olan doktor Mahmut Karaman beyefendiye; yetim bir peygamberin ümmeti olarak yetim ve öksüzlere sahip çıkan, hayatını sürdürdüğü Amerika'da soğuk odalarda ölümü bekleyen onlarca çocuğa sıcak bir yuva sunan Libyalı Muhammed Bzeek kardeşime; vazife yaptığı camiyi sokak çocuklarının ve sokakta kalanların rehabilitasyon merkezine çeviren Levent Uçkan hocamızı, şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum."

Kitap okuyana bu bakkalda her şey bedava!Kitap okuyana bu bakkalda her şey bedava!

'AFRİN'E GİRDİK, GİRİYORUZ'

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Erdoğan, "Afrin'e girdik, giriyoruz. Çok fazla bir şey kalmadı. Ama biz işgal için girmiyoruz. Biz Afrin'in gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz. DEAŞ bahanesiyle coğrafyamıza biçilen kefeni Allah'ın izni, milletimizin duası, kahraman askerlerin mücadelesiyle paramparça ettik, ediyoruz" dedi.

'BİRİLERİ SİLAH GÖNDERİRKEN, BİZ İNSANİ YARDIM GÖNDERDİK'

Türkiye Diyanet Vakfı'nın dünyanın farklı yerlerinde yardım çalışmaları yaptığını söyleyen Erdoğan, "Birileri Suriye'ye binlerce kamyon dolusu silah ve mühimmat gönderirken, Türkiye Diyanet Vakfımız oraya binlerce kamyon insani yardım malzemesi gönderdi. Kızılay ve AFAD aynı şekilde. Şimdi ben dünyaya sesleniyorum: Peki siz ne yapıyorsunuz?" diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillerin zarar görememesi için dikkat edildiğini belirten Erdoğan, "Bizi kalkıp akıl veriyorlar, diyorlar ki sivil insanlar ölüyor. Bilerek konuşun bilmeden konuşmayın. Biz hiçbir zaman sivil insanları hedef almadık. Eğer hedef alsaydık Afrin çoktan düşmüştü beyler. O kadar hassas gidiyoruz ki, aman sivilleri vurulmasın. Ama bunlar da böyle bir şey yok. Bunlar sivildi değildi hiç fark etmez, bombaları yağdırıyorlar" dedi. (HABER MERKEZİ)