CHP'li Altay'dan Erdoğan'a itiraz: Ayetleri sorgulamak kulların işi değildir

CHP'li Engin Altay 'İslamın güncellenmesi gerektiğini' söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Altay, "Allah'ın ayetlerini sorgulamak, Cumhurbaşkanı'nın işi değil. Ayetler sorgulanamaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İslam'ın güncellenmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a CHP'den itiraz geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Ayetleri sorgulamak kulların işi değil" dedi.

Bazı ilahiyatçıların açıklamalarına kızan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda çalışma yapması için talimat vermişti.

Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada da bu konuya değinerek şöyle demişti: "Son günlerde bakıyorsunuz din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok."

'SAMİMİ MÜSLÜMANLAR BU SÖZÜ ÇOK SORGULAYACAK'

Erdoğan'ın bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay karşı çıktı. Altay, şunları söyledi: "Allah'ın ayetlerini sorgulamak, Cumhurbaşkanı'nın işi değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın işi değil 'İslamın güncelleştirilmesi' söz çok tartışma götürür. Samimi Müslümanların bu sözü çok sorgulayacağından eminim. Uyarmak benim işim değil. Ayetler sorgulanamaz. Ayetleri sorgulamak kulların işi değildir. Yanlış bir ifade, umarım düzeltecektir." (HABER MERKEZİ)