Erdoğan'dan Bozdağ'a 'Nurettin Yıldız' talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nurettin Yıldız'ın da aralarında olduğu bazı ilahiyatçıların dini konularda yaptığı açıklamadan rahatsız olduğu belirtildi. Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a "Diyanet bu konuyla ilgilensin" talimatı verdiği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın, Sosyal  Doku Vakfı Başkanı ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ın “Yatak yorgan battaniye cinsel dürtüleri rahatsız eden yapıda olmamalı, asansörde halvet” gibi sözleriyle başlayan tartışmadan rahatsız olduğu belirtildi.

Milliyet'ten Serpil Çevikcan, aktardığına göre konu, Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında gündeme geldi. Erdoğan, Yıldız’n yanı sıra dini konularda açıklama yapan başka isimlere de tepki göstererek Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a talimat verdi. Çevikcan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaşanan tartışmalardan rahatsız. Erdoğan, son MYK toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a talimat verdi. Cumhurbaşkanı, bu açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı ortaya koyarak, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyla bizzat ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, toplumun bu konularda doğru bilgilendirilmesi ve din konusunda toplumu adeta tahrik edecek, kin ve nefret temelinde birbirine karşı düşman olacağı bir zemine fırsat verilmemesini istedi.

Öte yandan, AK Parti’de son dönemde art arda gelen bu tuhaf açıklamaların 28 Şubat sürecinde yaşanan birtakım olaylarla benzeştiği yönünde bir algı da var. AK Parti’de konu, 'etki ajanlığı' ihtimali üzerinden de değerlendiriliyor.

İktidar kanadında, bu tartışmaların kaynağı ve uygulamaları itibariyle dini sadece kelam ve fıkıhtan ibaret hale getiren, düşünce kısmını bırakıp, 300 sene öncenin müktesebatıyla düşünülmesinin sonuçları nedeniyle yaşandığı görüşü de dillendiriliyor."

Bozdağ, Diyanet'le görüştü: Yanlışlar düzeltilecekBozdağ, Diyanet'le görüştü: Yanlışlar düzeltilecek