Başbakan: Sizin başbakanınız öldürülmeye çalışılsaydı ne yapardınız?

Başbakan Binali Yıldırım'dan tutuklu gazeteciler savunması: Sizin Cumhurbaşkanınız veya başbakanınız öldürülmeye çalışılsaydı ne yapardınız?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım tutuklu gazeteciler sorusuna 15 Temmuz’u hatırlatarak, “Sizin Cumhurbaşkanınız veya başbakanınız öldürülmeye çalışılsaydı ne yapardınız?” diye cevap verdi.

‘NATO'NUN GÜNEY SINIRLARINI KORUYORUZ’

Başbakan Yıldırım, “Biz NATO’nun güney sınırlarını koruyoruz. Ülkemize ve NATO sınırlarına bir saldırı gerçekleşirken, müttefiklerimizin buradaki terör unsurlarını desteklemesini anlamakta zorlanıyoruz. Arkadaşlarımızla konuştuğumuzda bu bizim için bir seçenek değil zorunluluk diyorlar. Deyrizor ve Bağdat’ın güneyinde IŞİD üyesi toplam sayısı 3 bin kadar. Tabii ki hepsinin elimine edilmesi gerekiyor. Fakat bunları yok ederken yeni bir terör örgütü yaratmamalıyız. Eğer Suriye’de insanların silahlanmadığı, tüm farklı etnik grupların barış içinde yaşadığı bir gelecek istiyorsak, o zaman Soçi ve Astana süreçlerine bakmalıyız. Cenevre’de hazırlanacak yeni bir anayasaya odaklanılmalı. Sürdürülebilir bir çözüm bu çerçevede bulunmalıdır.  Suriye dışında yaşayan sığınmacı sayısı şu anda ülke nüfusundan daha fazla” dedi.

TUTUKLU GAZETECİLER SORUSU

“Deniz Yücel’in serbest bırakılmasına karşın 150’den fazla gazeteci Türk hapishanelerinde ve hüküm bile yok haklarında henüz. Eğer Türkiye hukukun üstünlüğü olan ülkelerle iyi ilişkiler istiyorsanız buna önem vermeniz gerekmiyor mu?” sorusuna ise Yıldırım 15 Temmuz darbe girişimimi hatırlatarak şöyle cevap verdi: “Bugün buradaki izleyicilerin hepsine sesleniyorum. Sizin Cumhurbaşkanınız veya başbakanınız öldürülmeye çalışılsaydı ne yapardınız? Hukuk devleti uygulamalarını iyileştireceğiz, bu sorunlara bir çözüm bulmaya çalışacağız. Ama dostlarımız yorum yaptığında adil olmalarını bekliyoruz” dedi. (Kaynak: Evrensel)