Bozdağ'dan Mattis'e yanıt: Önerisi Türkiye'yi hiç anlamadığını gösteriyor

Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan 'ABD'nin 'YPG'yi PKK'ya karşı savaştırabiliriz' teklifine yanıt geldi. Bozdağ "Bu noktada yıldızlı laflara karnımız tok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD Savunma Bakanı James Mattis'in "YPG'yi PKK'ya karşı savaştırabiliriz" teklifine yanıt verdi. Bozdağ, "Mattis'in önerisi ABD'nin Türkiye'yi hiç anlamadığını gösteriyor, ABD yönetimi PKK/YPG'ye Türkiye'nin bakış açısıyla bakmıyor" dedi.

Kanal 24 TV'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Bozdağ, "PYD/YPG terör örgütüdür ve PKK tarafından kurulmuştur, yönetilmektedir ve Türkiye'ye karşı da PKK onlarla beraber bugün terör eylemleri yapmaktadır. Amerika kabul etse de gerçek budur, kabul etmese de gerçek budur" dedi.

Mattis: Türkiye'yle aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar varMattis: Türkiye'yle aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var

Bozdağ, şunları söyledi;

YILDIZLI LAFLARA KARNIMIZ TOK: PYD/YPG varlığı bizim için tehdit ve saldırıdır. Bu noktada yıldızlı laflara karnımız tok. Bu tarz görüşlere kapalıyız. ABD ile karşı karşıya gelmeyi arzu etmeyiz. Ancak aynı şeyi ABD'nin de arzu etmesi gerekir. Amerika eğer Türkiye'nin görüşlerine itibar ederse, bugüne kadar yaptığı yanlışları bundan sonra sürdürmekten kurtulur. Eğer Türkiye'ye inanmazsa, terör örgütünü destekleme yanlışına, terörü besleme yanlışına bundan sonra da devam eder.

Bozdağ, Menbiç'e olası bir harekatla ilgili, "Bunların içerisine ABD askerlerinin de girmemesi lazım. Bunların içerisine girdiğinde o mücadele sırasında, kimseye kimlik sormuyoruz, mücadele teröristle, terör örgütleriyle yapılıyor. Bu noktada Türkiye ile ABD arasında bir karşı karşıya gelmenin olacağına ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.

Canikli: ABD 'PKK ile YPG'yi savaştırabiliriz' dediCanikli: ABD 'PKK ile YPG'yi savaştırabiliriz' dedi