Dursun Çiçek: ÖSO tartışması erken

CHP milletvekili ÖSO'ya ilgili tartışmaların erken olduğunu söyledi. Çiçek, "Mehmetçik, ÖSO'dan şüphelenirse harekat olumsuz etkilenir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP milletvekili Dursun Çiçek, Afrin harekatıyla ilgili açıklama yaptı. ÖSO'nun harekata katılmasına ilişkin tartışmaları eleştiren "Mehmetçik harekat yapıyor yanında korucular gibi ÖSO'cular var. Ondan şühpelenirse, onun gece uyuduğunda kendini kesebileceğini düşünebilirse bu güvensizlik ortamında harekat olumsuz bir yönde etkilenir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçmişte PKK'ye yönelik harekatlara peşmergelerin de katıldığını hatırlatan Çiçek, "Bölgeyi tanıyan, hangi yolun nereye gittiğini bilen, bizim de Güneydoğu'da tabur  komutanlığımız var, önde korucuların gitmesi Mehmetçik için bir güvencedir. Halkın tutumunu bilen hangisinin terörist hangisinin bölgedeki sakin vatandaş olduğunu bilen bölge halkından faydalanmak bu tür harekatta normaldir" dedi.

Afrin harekatına katılan Özgür Suriye Ordusu'yla (ÖSO) tartışmaları "erken" olarak nitelendiren Çiçek, şunları söyledi:

"Eğer harekat bittiğinde ÖSO'nun bizim değerlerimize aykırı, IŞİD gibi hataları olursa o zaman hesabını birlikte sorarız. Çünkü güçlü olan TSK'dır. Bölgedeki hakim güç odur. Dolayısıyla bu tür tartışmaların erken olduğunu düşünüyorum. Bir etkisi  daha var. Mehmetçik harekat yapıyor yanında korucular gibi ÖSO'cular var. Ondan şüphelenirse onun gece uyuduğunda kendini kesebileceğini düşünebilirse bu güvensizlik ortamında harekat olumsuz bir yönde etkilenir. Bu söylemlere empati yaparak çok dikkat etmek lazım. Erken başlamış bir tartışma olarak görüyorum. Bütün yetkilileri bu konuda daha dikkatli olmaya davet ediyorum." (ANKARA/DHA)