Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP'den istifa etti

Partiden istifası istenen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP'den istifa etti. Karaçanta, "Bugün, Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla mensubu olduğum, sevdam diyeceğim partimden istifa ettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP Genel Merkezi'nin talebi üzerine partisinden istifa etti. Karaçanta, seçime kadar bağımsız olarak belediye başkanlığına devam edeceğini söyledi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP Genel Merkezi tarafından istifasının istenmesi ile ilgili açıklama yaptı. Neden istifasının istendiğini bilmediğini belirten Karaçanta, MHP Genel Merkezi ile görüşmeler yaptığını belirtti.

'ANKARA'YA GİDECEĞİM'

Salı günü Ankara’ya gideceğini kaydeden Karaçanta, "Bugün, Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla mensubu olduğum, bundan sonra da asla ülkücü olmamdan, milliyetçi olmamdan onur duyduğum daha doğrusu sevdam diyeceğim partimden istifa ettim. Bundan sonraki süreçte de tabi ki Türk milliyetçiliği ruhum devam edecek" dedi.

MHP, Kars belediye başkanının istifasını istediMHP, Kars belediye başkanının istifasını istedi

'KARAÇANTA DİMDİK AYAKTADIR'

"Belediye başkanlığı görevime bir süre bağımsız olarak devam edeceğim" diyen Murtaza Karaçanta, şunları söyledi:

"Çünkü Kars halkı bilmeli ki ben göreve geldiğimde de demiştim, Sayın Genel Başkanımızın da bize vermiş olduğu talimattı, kesinlikle 30 Mart akşamı bizim belediye başkanımız her ne kadar bizim partimizden seçilmiş olsa dahi seçildiği ilin belediye başkanı olarak görev yapacak. Ben de inanıyorum ki 30 Mart 2014 akşamından sonra bugüne kadar ve bundan sonra da görev yapacağım süreç içerisinde hiçbir parti kimliği gözetmeksizin tüm Kars halkını bağrıma basmayı becerdim. Kars halkı bilmeli ki Belediye Başkanları Murtaza Karaçanta dimdik ayaktadır." (KARS/DHA)