HDP, ÖSO'ya ilgili önerge verdi

HDP, ÖSO'yla ilgili araştırma önergesi verdi. Önergede, "Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla işbirliği içinde Afrin’e yönelik müdahalesinin incelenmesi ve bu ittifak temelinde ortaya çıkacak sonuçların araştırılması amacıyla bir komisyon kurulması" istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekilleri Ahmet Yıldırım ve Filiz Kerestecioğlu, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Özgür Suriye Ordusu'yla (ÖSO) ilgili önerge verdi.

ÖSO'yla ilgili "kamuoyunu tedirgin eden" haberler olduğu ifade edilen önergede, "ÖSO içinde yer alan örgütlerin El Kaide türevi gruplar olduğu yönündeki iddiaların araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci İçtüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederim" denildi.

ÖSO içindeki örgütlerin, "El Kaide türevi örgütler" olduğu yönünde iddialar olduğu belirtildi. Önergede, "Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla işbirliği içinde Afrin’e yönelik müdahalesinin incelenmesi ve bu ittifak temelinde ortaya çıkacak sonuçların araştırılması amacıyla bir komisyon kurulması aciliyet arz etmektedir" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)