Ahmet Yıldırım: ÖSO'yu bu devletin bileşeni olarak görmeyeceğiz

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin harekatında yer almasını eleştirdi. Yıldırım, "Öyle bir örgütü getirip bin yıllık kardeşliğin eksenine oturmuş olan bu devletin bir bileşeni olarak görmeyeceğiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Meclis Genel Kurulu'nda Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili konuştu.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) farklı gruplardan oluştuğunu söyleyen Ahmet Yıldırım, "ÖSO kokteyl bir örgüttür. Kaide türevi olan Ahrar El Şam var, siz kutsayabilirsiniz, biz böyle bir örgütü kutsamayacağız, öyle bir örgütü getirip bin yıllık kardeşliğin eksenine oturmuş olan bu devletin bir bileşeni olarak görmeyeceğiz, kim görmek istiyorsa görebilir" dedi.

Cunduş Şam Tugayı'nın liderdi Müslim Şişani'nin, harekata katıldığı yönünde haberler yayınlandığını belirten Yıldırım, "Müslim Şişani adındaki eli kanlı cellat bu operasyonda komutanlık yapmak için Akit gazetesinde ve havuz medyasında poz veriyorsa biz bu günaha ortak olmayacağız, biz bu suça ortak olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Harekatı desteklemediklerini dile getiren Ahmet Yıldırım,  "Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki oradaki Kürtlerle diyalog kurulması durumunda nasıl bir kardeşlik ortamının yaşanacağı ve bu ülkenin de Orta Doğu'da nasıl bir aktör olacağı tecrübeyle ortaya konulmuşken hala bunların yapılıyor olmasını anlamlandırabilmek mümkün değildir" diye konuştu. (ANKARA/DHA)