Bozdağ: Afrin operasyonu sınırlı bir harekat

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, uluslararası çevrelerde 'Afrin'de siviller vuruluyor' şeklinde haberler yapıldığını belirterek, "Bunların tamamı yalan" dedi. Operasyonun kapsamıyla ilgili sorular da olduğunu vurgulayan Bozdağ "Biz çok net söylüyoruz. Zaten bu harekat sınırlı bir harekat. Kapsamı belli bir harekat. Yani bu bölgedir" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrin harekatında Burseya Dağı'ndaki çatışmalar devam ederken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, uluslararası çevrelerden gelen eleştiri ve sorulara yanıt verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlendiği 'Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs' toplantısının açılışında konuşan Bozdağ, harekatın hedefinin Kürtler olmadığını savundu.

PKK'nin ve bazı uluslararası çevrelerin 'Türkler, Kürtleri öldürüyor' şeklinde haberler yaptığını belirten Bozdağ "'Sivillere vuruyor' şeklinde haberler yapıyorlar. Bunların tamamı yalan haberlerdir. Türkiye, Kürt kardeşlerimizin de devletidir" dedi.

ABD'ye YPG'ye verilen silahları toplama çağrısı yapan Bozdağ'ın gündeminde "Operasyon ne kadar sürecek?" sorusu da vardı. Türk askerinin bölgede kalıcı olmadığını ve operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından çekileceğini ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Herkes bunu tartışıyor. Biz çok net söylüyoruz. 'Sınırlı olsun, süreli olsun' diyenlere de net söylüyoruz. Zaten bu harekat sınırlı bir harekat. Kapsamı belli bir harekat. Nedir? Kapsamı Afrin bölgesinin sınırları içerisindeki terör örgütleri ve teröristlerdir. Yani bu bölgedir. Ne kadar sürecek? O da bu bölgedeki terör örgütleri ve son terörist etkisiz hale getirilinceye, bölgede huzur ve güven ve istikrar sağlanıncaya kadar oradaki insanlar barışın ve hürriyetin tadını tadıncaya kadar, bu devam edecektir. Türkiye'nin sınırında ve yanı başında bir terör devletinin kurulmasına göz yummasını beklemek, izin vermesini beklemek akıl kârı değildir."

(HABER MERKEZİ)